8)Like a fairytale!

 

Χρήστος Σιαΐνης, Travel Blogger

Αγαπημένοι sayyesers!

Στο σημερινό μας άρθρο θα ταξιδέψουμε σε μια υπέροχη χώρα, η πρωτεύουσα της οποίας είναι λες και ξεπήδησε από παραμύθι. Ήρθε η ώρα όμως να σκορπίσω τα αγαπημένα σας «ταξιδιωτικά ψίχουλα» για να δω αν μπορείτε να καταλάβετε, γι ακόμη μια φορά,  που αναφέρομαι καλοί μου Gullivers.

  • Συγκαταλέγεται μεταξύ των μικρότερων χωρών της Ε.Ε!
  • Απέκτησε την ανεξαρτησία της μόλις το 1991.
  • Η πρωτεύουσα της φιλοξενεί τον μεγαλύτερο αριθμό startups στην Ευρώπη.

Αυτή τη φορά σας δυσκόλεψα είναι η αλήθεια και για να μην σας κρατάω άλλο σε αγωνία ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το παραμυθένιο… Ταλίν!

 

Let the journey begin….

 

Tαλίν

 Μυστηριώδης, μαγική, πανέμορφη και μοναδική η Εσθονία είναι το πάντρεμα της μεσαιωνικής γοητείας και του μοντερνισμού. Είναι η χώρα που αγαπά την εξέλιξη διατηρώντας παράλληλα μια γοητεία από το παρελθόν.

Φυσικά όλα τα παραπάνω αντικατοπτρίζονται υπέροχα στην πρωτεύουσα της, το Ταλίν το οποίο και θα εξερευνήσουμε στη συνέχεια οπότε δώστε βάση!

Παλιά Πόλη

Αν έχετε διαβάσει προηγούμενα άρθρα μου θα έχετε καταλάβει πως έχω μια ιδιαίτερη τρέλα για τα ιστορικά κέντρα των χωρών που επισκέπτομαι. Δεν θα μπορούσε να ισχύει κάτι διαφορετικό για την Εσθονία.

Η περιήγησή σας στο Ταλίν αξίζει να ξεκινήσει από την μεσαιωνική παλιά πόλη. Εικάζεται πως χτίστηκε μεταξύ του 13ου και 16ου αιώνα. Τα λιθόστρωτα σοκάκια, οι γοτθικές εκκλησίες με τους μοναδικούς πυργίσκους, οι διάσπαρτες λάμπες πετρελαίου θα σας μεταφέρουν σε άλλες εποχές. Κάπου εδώ να τονίσω πως η UNESCO την έχει συμπεριλάβει στους θησαυρούς παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς.

 

Kiek in de Kök

Θέλετε μήπως να μάθετε περισσότερα για την οχύρωση της πόλης; Μην ακούσω όχι! Σε αυτή την περίπτωση αξίζει να επισκεφθείτε τον πύργο 38 μέτρων Kiek in de Kök. Η ονομασία του σημαίνει «κρυφοκοίταγμα στην κουζίνα» και χτίστηκε τη δεκαετία του 1470. Πλέον αποτελεί μουσείο και πέρα από κανόνια κι άλλα μεσαιωνικά όπλα μπορείτε να «χαθείτε» στα μυστικά τούνελ! Ήρθε η ώρα για το πρώτο μας καφεδάκι το οποίο μπορείτε να απολαύσετε στην κορυφή του πύργου με θέα όλη την Παλιά Πόλη!

 

Kohtuotsa

Νομίζατε πως θα σας άφηνα εγώ χωρίς φωτογραφικό spot; Κάνετε πολύ μεγάλο λάθος απλά το άφησα για το τέλος! Αν θέλετε λοιπόν να βγάλετε απίστευτες φωτογραφίες, που θέλετε δηλαδή δεν το διαπραγματεύομαι, και να δείτε την πόλη από ψηλά σε όλο της το μεγαλείο τότε το σημείο Kohtuotsa είναι αυτό ακριβώς που ζητάτε! Βρίσκεται στην ανατολική γωνία του λόφου Toompea και η θέα θα σας αποζημιώσει!

Useful tips:

  • Αξίζει να το επισκεφθείτε άνοιξη και καλοκαίρι προκειμένου να αποφύγετε τον πολύ κρύο.
  • Δοκιμάστε το τοπικό ποτό vana tallinn, πρόκειται για λικέρ.
  • Η παραδοσιακή τους κουζίνα βρίθει από ξινολάχανο, ξινές σούπες, πατάτες και ψάρι!

 

Καλές εξορμήσεις και μην ξεχνάτε το moto μας…..we say YES to travel!