5)Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού των Ακτών

Ο κόσμος μας μπορεί να γίνει καλύτερος αν το αποφασίσουμε και δράσουμε γι’ αυτόν τον σκοπό. Ο εθελοντισμός είναι μια στάση ζωής που μας αναμαθμίζει ως ανθρώπους και μέσω εθελοντικών δράσεων μπορούμε να συνεισφέρουμε όλοι! Η 18η Σεπτεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού των Ακτών και μια ευκαιρία για συμμετοχή σε δράσεις με θετικό αποτύπωμα.

Δήλος: Πάνω από ένας τόνος απορρίμματα αφαιρέθηκε από τον βυθό της

Στη Δήλο βρέθηκε η Green Team του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ) για μία αξιοσημείωτη περιβαλλοντική δράση.

Συγκεκριμένα, η Green Team των φαρμακοβιομηχανιών Uni-pharma και InterMed, σε συνεργασία με τον Περιβαλλοντικό Οργανισμό All For Blue, πραγματοποίησαν υποβρύχιους και παράκτιους καθαρισμούς στο νησί της Δήλου.

Πάνω από έναν τόνο απορρίμματα αφαίρεσε η ομάδα της All For Blue organization με τη συνδρομή των δυτών του One Breath Freediving, στο πλαίσιο της συμβολικής περιβαλλοντικής αποστολής #KeepDelosBlue.

Ανάμεσα στα απορρίματα που συλλέχθηκαν υπήρχαν καπέλα, πλαστικές σακούλες και γυαλιά, μέχρι αλιευτικός εξοπλισμός, καρέκλες, ταμπέλες, μπουκάλια, λάστιχα, σίδερα και μάσκες.

Γίνε συμμέτοχος στην αλλαγή!

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών, ο Δήμος Πειραιά διοργανώνει παράκτιους και υποβρύχιους καθαρισμούς στις παραλίες, ανοικτούς προς κάθε εθελοντή που θέλει να συμμετέχει, ενώ το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος εκπέμπει και στο πάρκο ευαισθητοποίησης «Blue Park» στο Πασαλιμάνι: μικροί και μεγάλοι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τους τρόπους προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στις ελληνικές θάλασσες, μέσα από δράσεις και διάφορα διαδραστικά παιχνίδια.

Αναλυτικό πρόγραμμα και λοιπές πληροφορίες των δράσεων θα βρείτε εδώ.

Η Dixan λέει “ΝΑΙ” στον εθελοντισμό

Η Dixan θα τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού των Ακτών και θα καθαρίσει το Κόκκινο Λιμανάκι στην περιοχή του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου μαζί με τους Beach Cleaning.

“Γιατί για εμάς κάθε μέρα είναι ιδανική για εθελοντισμό και κάθε δράση, μας φέρνει πιο κοντά στο στόχο μας. Να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά, έναν κόσμο πιο καθαρό” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Dixan.

“Στις 18 Σεπτεμβρίου βουτάμε στη δράση και καθαρίζουμε το Κόκκινο Λιμανάκι. Όλα για ένα λόγo: για έναν πιο καθαρό, κόσμο” τονίζει σε δική της ανάρτηση η ομάδα Beach Cleaning.