9)say yes to the chef

Γιώργος Τσόλκας, Sous Chef @Akti Restaurant του Ομίλου Margi Hotel

Μοσχάρι με άγρια μανιτάρια  

500 γρ μοσχαρίσια μάγουλα ή κιλότο

2 κρεμμύδια

1 καρότο

2 κλωνάρια σέλερι

2 σκελίδες σκόρδο

500 ml κόκκινο κρασί

2 τμχ αστεροειδή γλυκάνισο

1 κ.σ. πελτέ

λίγο φρέσκο θυμάρι

1 κιλό άγρια μανιτάρια mix

Ζωμός βοδινού

 

Τρόπος παρασκευής 

Σωτάρουμε το κρέας σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα.

Σβήνουμε με το κρασί και αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και προσθέτουμε τα λαχανικά με τον πελτέ να σωταριστούν.

Προσθέτουμε και πάλι το κρέας και σε ένα βαθύ ταψί ή σε μια γάστρα. Κλείνουμε καλά με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 2 ½ με 3 ώρες στον αέρα.

Σερβίρουμε με γαρνιτούρα της αρεσκείας μας.

Ιδανικά μπορούμε να φτιάξουμε ένα βούτυρατο πουρέ με λάδι τρούφας και παρμεζάνα τριμμένη.

Salisbury Steak with Mushroom Gravy | RecipeTin Eats