3) &Ξανά We CAN Dance: Ο Χορός… στον ρυθμό της Ανακύκλωσης!

Το &Ξανά We CAN Dance είναι μια πρωτότυπη καμπάνια του προγράμματος Κάθε Κουτί Μετράει που συνδέει δημιουργικά την ανακύκλωση με τον χορό!
Με έμπνευση από τις μοναδικές ιδιότητες που αλουμινίου, που μπορεί να ανακυκλώνεται ξανά και ξανά, η καμπάνια &Ξανά ξεκίνησε με το We CAN Dance και είναι η πρώτη από μια σειρά δράσεων που προγραμματίζει το Κάθε Κουτί Μετράει για να επικοινωνήσει σημαντικά μηνύματα για την ανακύκλωση αλουμινίου.
Μέσα από υπέροχες χορογραφίες που βλέπουμε στα social media του Kάθε Κουτί Μετράει χορεύουμε κι εμείς στον ρυθμό της ανακύκλωσης, παρακολουθώντας τα σχετικά βίντεο ξανά και ξανά. Δείτε τα κι εσείς στο @kathekoutimetrai
Ο Ματθαίος Παπαδόπουλος, Ακαδημαϊκός Διευθυντής της σχολής χορού Academy of Dance, χορογράφος και χορευτής, που συμμετείχε στην καμπάνια &Ξανά We CAN Dance δήλωσε στο Say Yes …to the Press: 
“Η πιο διαδεδομένη αιτία για ένα βίντεο χορού είναι η επίδειξη της δουλειάς ενός χορογράφου/χορευτή.
Στην προκειμένη περίπτωση, που μας δόθηκε η δυνατότητα να συνδυάσουμε τη δουλειά μας με την ανακύκλωση και τα οφέλη της, η πρόκληση ήταν διπλή. Νιώσαμε την ανάγκη να δείξουμε προς τα έξω ότι εκτός του χορού μπορεί και η ανακύκλωση να γίνει μέρος της ζωής του καθενός μας. Είμαστε περήφανοι για το αποτέλεσμα και ευχόμαστε κάθε δουλειά που αναλαμβάνουμε να έχει έναν τέτοιο βαθύτερο σκοπό.”
Είναι πολλά τα οφέλη
Το αλουμίνιο, ως ένα υλικό που μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί σχεδόν απεριόριστες φορές, είναι ένα ιδανικό υλικό συσκευασίας που εναρμονίζεται πλήρως με τη φιλοσοφία της κυκλικής οικονομίας. Η ετήσια ανακύκλωση των κουτιών αλουμινίου συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά τρεις τόνους, αριθμός που ισοδυναμεί με τις ετήσιες εκπομπές CO2 μεσαίου μεγέθους ευρωπαϊκές πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη.
info
To Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Κάθε Κουτί Μετράει που ενθαρρύνει και στηρίζει την ανακύκλωση κουτιών αλουμινίου, έχει ως στόχο του να δείξει μέσα από διαφορετικές συνεργασίες ότι τα μηνύματα για την ανακύκλωση μπορούν να επικοινωνηθούν με ευφάνταστους τρόπους και να εμπνεύσουν τους ανθρώπους να κάνουν μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητά τους.
Της Βένιας Αντωνίου