6) BrainReGain: ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

λεζάντα: Πόπη Καλαϊτζή, Γιατρός, Συνιδρύτρια Brain Gain

Το BrainReGain είναι μία πρωτοβουλία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα για τον επαγγελματικό επαναπατρισμό των Ελλήνων του εξωτερικού. Αντλεί τη δύναμή του από την ισχυρή συμμαχία που αποτελείται από Έλληνες επιστήμονες και επαγγελματίες του εξωτερικού, κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις και υψηλόβαθμα στελέχη τα οποία προέρχονται από αυτές.
Το BrainReGain παρουσίασε σε διαδικτυακή εκδήλωση τη στρατηγική και το έργο του, με σκοπό τη δημιουργία διαύλων επικοινωνίας μεταξύ Ελλήνων επιστημόνων και επαγγελματιών του εξωτερικού και της Ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας. Οι στρατηγικοί άξονες δράσης του BrainReGain είναι η συμβολή στη δημιουργία πλαισίου επιστροφής των brain drainers, η καλλιέργεια συνεργειών και συμπράξεων με τους Έλληνες του εξωτερικού, η υποστήριξη σημαντικών πρωτοβουλιών για την παιδεία, την υγεία και την επιχειρηματικότητα και η ανάδειξη καλών πρακτικών και τρόπων εφαρμογής τους στην Ελλάδα.
Το BrainReGain παρουσίασε επίσης, τα αποτελέσματα δύο ερευνών που χαρτογραφούν την επιθυμία επιστροφής των Ελλήνων και αντιστοίχως την πρόθεση προσλήψεών τους από τις Ελληνικές επιχειρήσεις.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των ερευνών, καθώς και τη στρατηγική, το έργο και τους άξονες δράσης του BrainReGain θα τα βρείτε εδώ https://brainregain.gr/el/article/13/pragmatopoiisi-diadiktuakhs-ekdhlosis

ΕΔΩ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΚΛΙΜΑ

Say Yes …and Get Impressed

Όταν ο κομμωτής Χρήστος Αγγελόπουλος μπήκε στο βιβλίο Γκίνες

Ήταν 26 Ιουνίου 1976. Ένας έλληνας κομμωτής κατάφερε να κερδίσει μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Πώς; Για τέσσερα συνεχόμενα μερόνυχτα ο Χρήστος Αγγελόπουλος κούρευε ασταμάτητα, μέχρι που έπεσε λιπόθυμος από την εξάντληση!

Η ιδέα της κατάρριψης του παγκόσμιου ρεκόρ κουρέματος αντοχής του ήρθε εντελώς ξαφνικά μία μέρα ενώ έβλεπε τηλεόραση. Στις ειδήσεις έπαιζε ένα ρεπορτάζ για τον τότε κάτοχο του ρεκόρ. Ένας Ιταλός ονόματι Πίνο Αμάτο είχε καταφέρει μέσα σε 83 ώρες να κουρέψει 200 άτομα. Ο Χρήστος Αγγελόπουλος το είδε ως πρόκληση! Πίστευε στις δυνατότητές του και θεωρούσε ότι είχε τις ικανότητες και το σθένος να το καταρρίψει.

Έξω από το κομμωτήριό του στην οδό Αριστοτέλους είχε κρεμάσει μία ανακοίνωση με την οποία ενημέρωνε ότι για τις επόμενες μέρες θα προσέφερε τις υπηρεσίες του δωρεάν, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, σε όποιον ήθελε να κουρευτεί!

Την προσπάθεια του Χρήστου Αγγελόπουλου κατέγραφαν εγχώρια και διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα, ενώ στο κομμωτήριο βρισκόταν διαρκώς και ένας γιατρός που τσέκαρε ανά τακτά χρονικά διαστήματα τους σφυγμούς και τα αντανακλαστικά του.