15) Ένα βιβλίο για να “επαναπρογραμματίσουμε το μυαλό μας”

Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Ραφαέλ Σανταντρέου «Ευτυχισμένος στην Αλάσκα / Δυνατά μυαλά κόντρα στον άνεμο».

Το βιβλίο περιγράφει τρία βήματα για να επαναπρογραμματίσουμε το μυαλό μας και να μετατραπούμε σε υγιή και δυνατά άτομα από συναισθηματικής άποψης, ακόμα και σε καταστάσεις φαινομενικά αντίξοες.

Όλες οι νευρώσεις που μας δυσχεραίνουν τη ζωή –αγωνία, κατάθλιψη άγχος, ντροπαλότητα-, όλες οι ανησυχίες και οι φόβοι είναι απλώς αποτέλεσμα μιας λανθασμένης αντίληψης, που μπορούμε να μεταβάλουμε δια παντός.

Το «Ευτυχισμένος στην Αλάσκα» παρουσιάζει τη μέθοδο για να το κατορθώσουμε, θεμελιωμένη στην πιο αποτελεσματική θεραπευτική σχολή του κόσμου: τη μοντέρνα γνωστική ψυχολογία.

Ο Ραφαέλ Σανταντρέου είναι ένας από τους πιο περιζήτητους ψυχολόγους της Ισπανίας. Μετά τις σπουδές του στην Ισπανία και στην Αγγλία, εργάστηκε ως καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ραμόν Γιουλ.

Από τις εκδόσεις Gema.

 

2 βιβλίο

Κουνέλι & Αλεπού: Ταξίδια με τον νου της Μπεθ Φέρι

Όταν έχεις αληθινούς φίλους και μεγάλη φαντασία, τα παιχνίδια και τα ταξίδια δεν τελειώνουν ποτέ.

Το Κουνέλι και η Αλεπού είναι φίλοι κολλητοί. Τα κάνουν όλα μαζί: τρώνε παγωτά, παίρνουν μέρος σε διαγωνισμό μεγαλύτερης τσιχλόφουσκας, διασχίζουν λαβύρινθους, σκαλίζουν κολοκύθες και γνωρίζουν έναν καινούριο φίλο, την Κουκουβάγια. Η Κουκουβάγια έχει τεράστια φαντασία, και το παιχνίδι μαζί της είναι απολαυστικό. Οι τρεις τους διασχίζουν θάλασσες, γλιτώνουν από την κοιλιά μιας φάλαινας, νικούν κακούς κάστορες και περνούν ένα σωρό άλλες περιπέτειες μέσα από το φανταστικό τους παιχνίδι.
Το δεύτερο βιβλίο αυτής της υπέροχης σειράς μιλά µε τρυφερότητα και χιούμορ για τη μαγεία της φαντασίας και τη δύναμη της φιλίας.

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.