4) Έρευνα: Το 56% των γονέων βάζει λάθος το παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου

Μεγάλη αμερικανική έρευνα για λογαριασμό της ιστοσελίδας cars.com έδειξε ότι το 56% των γονέων έχουν τοποθετήσει λανθασμένα το παιδικό καθισματάκι αυτοκινήτου, ενώ το 60% χαρακτηρίζουν κάποιο στάδιο της όλης διαδικασίας ως απογοητευτικό!

Παρόλο που η πλειονότητα των γονιών που χρησιμοποιούν παιδικό καθισματάκι είναι υπεύθυνοι, δυστυχώς το μεγαλύτερο ποσοστό δεν γνωρίζει πώς να το χρησιμοποιεί σωστά. Ειδικότερα, η έρευνα του «Cars.com» σε 1.030 γονείς διαπίστωσε ότι το 60% θεωρεί ότι η εγκατάσταση καθισμάτων αυτοκινήτου είναι τουλάχιστον απογοητευτική, με σχεδόν τους μισούς συμμετέχοντες να πιστεύουν ότι η εγκατάσταση καθισμάτων αυτοκινήτου τους προκαλεί άγχος.

Συχνά λάθη των γονιών

Πολλές φορές οι γονείς δεν σφίγγουν τους ιμάντες για να μην ενοχληθεί και διαμαρτυρηθεί το παιδί τους.  Όμως σε αυτή την περίπτωση είναι πιθανό το παιδί να φύγει από τη θέση του σε ένα απότομο φρενάρισμα. Επίσης, τα μπουφάν ή τα βαριά χειμερινά ρούχα συχνά εμποδίζουν τη σωστή πρόσδεση του παιδιού.

Γνωρίζατε ότι…

Τα παιδικά καθίσματα έχουν ημερομηνία λήξης, ακόμα και αν έχουν ληφθεί όλες οι απαιτούμενες προφυλάξεις. Οι αερόσακοι είναι σχεδιασμένοι για να λειτουργούν σε συνδυασμό με τις ζώνες ασφαλείας και όχι με παιδικά καθίσματα. Οι οδηγίες του κατασκευαστή γράφουν ότι το κάθισμα πρέπει να τοποθετείται σε σημείο που δεν υπάρχει αερόσακος. Θα πρέπει πάντα ένας από τους δύο γονείς να κάθεται δίπλα στο παιδί για να το προσέχει.

allazoyme KLIMAAAAAAAAAAA

 

Say Yes …and Get Impressed

Ελέιν Τόμπσον: Η γρηγορότερη εν ζωή γυναίκα στον κόσμο!

λεζάντα: Η Ελέιν Τόμπσον έχει χαρακτηριστεί ως η βασίλισσα των 100 μέτρων.

Η γρηγορότερη εν ζωή γυναίκα είναι η Ελέιν Τόμπσον-Χέρα. Είναι Τζαμαϊκανή αθλήτρια στίβου, που εξειδικεύεται στα σπριντ. Έχει κερδίσει δύο φορές το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στα 100 μέτρα (2016, 2021) και είναι κάτοχος της δεύτερης καλύτερης επίδοσης όλων των εποχών με 10,54 δευτερόλεπτα. Η 29χρονη σπρίντερ είναι η πρώτη γυναίκα που πετυχαίνει «double- double» στα σπριντ σε Ολυμπιακούς αγώνες, κερδίζει δηλαδή το χρυσό μετάλλιο σε 100 μ. και 200 μ., σε δύο διαδοχικές διοργανώσεις. Πιο γρήγορα από την Τόμπσον είχε τρέξει μόνο η Φλόρενς Γκρίφιθ Τζόινερ, η κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ και στις δύο αποστάσεις των σπριντ, με 10.49 στα 100 μέτρα και 21.34 στα 200 μέτρα.