2) Φτιάξε καφέ να στα πω…

Καλημέρα αγαπημένοι SayYessers!

Λένε, πως αν βάλεις ένα νεογέννητο καρχαρία μέσα σε μία γυάλα, τότε αυτός θα μεγαλώσει μόλις 8 εκατοστά. Ενώ αν ο ίδιος καρχαρίας ζήσει και μεγαλώσει στον ωκεανό, τότε θα φτάσει ακόμα και τα 8 μέτρα.

Κάπως έτσι συμβαίνει και με το μυαλό μας.

Αν περιτριγυριζόμαστε από στενόμυαλους ανθρώπους, που το μυαλό τους δεν “ξεπερνάει” τα όρια της γυάλας, τότε επηρεασμένοι και εμείς κινδυνεύουμε να μην επιτρέψουμε στον εαυτό μας να αναπτυχθεί και να ξεπεράσει τα όρια.

Ένα πολύ ωραίο quote που επαναλαμβάνω συχνά στον εαυτό μου είναι “Sky is not the limit, your mind is”. Σε ελεύθερη μετάφραση ο ουρανός δεν είναι το μέγιστο όριο που μπορούμε να ξεπεράσουμε μόνο το μυαλό μας είναι.

Και είναι αλήθεια πως μόνο το μυαλό μας έχει την ικανότητα να μας σταματήσει από κάποιο στόχο που έχουμε θέσει. Ίσως η λογική μας ευθύνεται για τις αναστολές μας, η αίσθηση του σωστού και του λάθους που έχουμε κατακτήσει εμπειρικά.

Η λεγόμενη κοινή λογική, είναι η “αίσθηση” που έχει κάποιος για κάτι χωρίς πολλή σκέψη, στηριγμένος στις εμπειρίες και τις γνώσεις του. Και αυτή είναι η υπαίτια για όλες τις αναστολές μας.

Άρα τι πρέπει να συμβεί; Να αγνοήσουμε τη λογική μας και να αρχίσουμε τις “τρέλες”;

Όχι, αυτό που σου ζητάω είναι να διευρύνεις τους ορίζοντες σου, να σπάσεις τη γυάλα σου και να ανέβεις όσα περισσότερα νοητικά επίπεδα μπορείς. Γιατί μόνο τότε τα όρια της λογικής σου θα διευρυνθούν και θα σου επιτρέψουν να “μεγαλώσεις” και άλλο και να τολμήσεις να ξεπεράσεις νέα υψηλότερα όρια.

Θα ήθελα να ξεβολευτείς φέτος, να βγεις από το καβούκι σου και να δοκιμάσεις καινούρια πράγματα.

Για να συμβεί όμως αυτό πρέπει να κάνεις ανανέωση σε σένα και στους ανθρώπους που σε περιβάλλουν.

Tip of the Day: Γνώρισε καινούριους ανθρώπους, άνοιξε τον κύκλο σου, μάθε, διάβασε, ενημερώσου και σε λίγο θα ακούσεις το μπαμ!

Το άκουσες; Συγχαρητήρια, μόλις έσπασες τη γυάλα… Τα θραύσματα δεν σε πλήγωσαν, απλά σε ελευθέρωσαν…

Κολύμπα στον ωκεανό που ανοίγεται μπροστά σου, ζήσε και ξεπέρασε τα όρια σου. Μόνο έτσι θα σε ανακαλύψεις. Μόνο έτσι θα σε μάθεις.