8) It’s Liqueur Day… και φτιάχνουμε λικέρ αρμπαρόριζα και μήλο!

λεζάντα: Κική Δρίτσα, παραγωγός γεωργικών προϊόντων

 

Με αφορμή τη Liqueur Day που είναι το Σάββατο, σκεφτήκαμε να γιορτάσουμε με υπέροχα σπιτικά λικέρ! Η Κική Δρίτσα, παραγωγός γεωργικών προϊόντων, μας προτείνει δύο συνταγές για να φτιάξουμε λικέρ με βάση την αρμπαρόριζα και το μήλο.

Λικέρ αρμπαρόριζα

Θα χρειαστείτε:

40-50 φύλλα αρμπαρόριζας

1 λίτρο ροζέ κρασί

2 ποτήρια ζάχαρη (καστανή ή λευκή)

Πώς γίνεται:

Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα αεροστεγές βάζο και τα αφήνετε για 15 μέρες. Δεν χρειάζεται να τα βλέπει ο ήλιος ούτε να βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο. Μετά από 15 μέρες ανοίγετε το βάζο και σουρώνετε καλά, ώστε να απομακρυνθούν τα φύλλα. Το λικέρ σας είναι έτοιμο!

Tip

Όσο περισσότερα φύλλα αρμπαρόριζας βάζετε τόσο πιο έντονη θα είναι η γεύση του λικέρ σας. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκό κρασί ή κόκκινο, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Λικέρ μήλο

Θα χρειαστείτε:

2 μεγάλα μήλα

300 γρ. τσίπουρο

100 ml ουίσκι

μισό φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

3-4 γαρύφαλλα

Για το σιρόπι:

1,5 φλιτζάνι ζάχαρη

1,5 φλιτζάνι νερό

Πώς γίνεται:

Κόβετε τα μήλα σε μικρά κομμάτια. Βάζετε όλα τα υλικά μαζί σε αεροστεγές βάζο. Αφήνετε το μίγμα στο βάζο για μία εβδομάδα. Στη συνέχεια σουρώνετε το μίγμα και φτιάχνετε το αραιό σιρόπι χρησιμοποιώντας τη ζάχαρη και το νερό. Τα βάζετε σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνετε για 5 λεπτά περίπου για να βράσουν.

Τέλος, προσθέτετε το κρύο σιρόπι μέσα στο μίγμα και το λικέρ σας είναι έτοιμο!

Στην υγειά σας!

Της Βένιας Αντωνίου