13) Ήξερες ότι…

Τα πολλά οφέλη της κολοκύθας!

Η κολοκύθα, η πρωταγωνίστρια του Haloween, έχει πολλά οφέλη για την επιδερμίδα μας.

Η βιταμίνη C συμβάλλει στο να έχουμε λαμπερό δέρμα και η κολοκύθα είναι γεμάτη με βιταμίνη C. Είναι συμμάχός μας γιατί καταπολεμά τις βλάβες από τον ήλιο και τον αποχρωματισμό, καθώς και την πρόληψη των ρυτίδων. Φυσικά, η βιταμίνη C παίζει σημαντικό ρόλο και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Ακόμα,  η β-καροτίνη, η βιταμίνη Α και ο ψευδάργυρος συμβάλλουν στην αποτελεσματική πρόληψη της ακμής.

Η κολοκύθα είναι, επίσης, πλούσια σε βιταμίνη Ε, που βοηθά στην καταπολέμηση της φλεγμονής και αποτρέπει την εμφάνιση σπυριών, μαύρων στιγμάτων και κηλίδων. Περιέχει και υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών όπως το λυκοπένιο, που προστατεύουν το δέρμα από βλάβες των ελεύθερων ριζών. Δεν είναι τυχαίο ότι σκραμπ, οροί, μάσκες και άλλες κατηγορίες προϊόντων ομορφιάς περιέχουν ένζυμα κολοκύθας. Για όλα αυτά και για πολλά άλλα, εντάξτε… στο σπίτι σας μόνιμα την κολοκύθα!

 

2 θεμα

Παλάτι Κένσινγκτον: Γιατί λένε ότι είναι στοιχειωμένο

H βρετανική βασιλική οικογένεια εδώ και τρεις αιώνες κατοικεί στο παλάτι του Κένσινγκτον. Υπάρχουν όμως θεωρίες… σύμφωνα με τις οποίες το παλάτι είναι στοιχειωμένο και φιλοξενεί φαντάσματα του βασιλικού παρελθόντος.

Ο βασιλιάς Γεώργιος Β΄ λέγεται ότι περιπλανιέται στην αίθουσα της Πινακοθήκης του Βασιλιά, επαναλαμβάνοντας συνεχώς τα τελευταία του λόγια: «Γιατί δεν θα έρθουν;». Ωστόσο,  πολλοί λένε ότι ορισμένες περιοχές του παλατιού του Κένσινγκτον φαίνεται να προσελκύουν περισσότερα φαντάσματα από άλλες!

Συγκεκριμένα, η περιοχή του παλατιού που καταλαμβάνουν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον, μαζί με τα τρία παιδιά τους, αναφέρεται ως η πιο στοιχειωμένη πτέρυγα του Κένσινγκτον. Το δωμάτιο, μάλιστα, του πρίγκιπα Λούις φέρεται να προσέλκυσε το φάντασμα του «Πέτρου, του Άγριου Αγοριού», ενός άντρα που υποτίθεται ότι έπασχε από τη νόσο του Πιτ Χόπκινς που ανακαλύφθηκε περπατώντας στο παλάτι από τον βασιλιά Γεώργιο Β’.

Η βασιλική κατοικία περιλαμβάνει πάρα πολλά δωμάτια και θαλάμους που δημιουργούν μια απόκοσμη ατμόσφαιρα. Πολλοί υπάλληλοι αλλά και μέλη της οικογένειας έχουν αναφέρει κατά καιρούς “περίεργα γεγονότα” εντός των τειχών της…