6) Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

 

Η 1η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί από το 2015 ως η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ και θα την τιμήσουμε… όπως κάνουμε κάθε μέρα!

Πάμε όμως πρώτα να δούμε δύο πρόσφατες έρευνες για τον καφέ.

Περισσότερα από δύο φλιτζάνια καφέ την ημέρα μπορούν να μειώσουν το σωματικό λίπος στις γυναίκες

Σύμφωνα με μελέτη από το «National Health and Nutrition Examination Survey-Ερευνητικό Κέντρο για τη Διατροφή και τη Δημόσια Υγεία στις ΗΠΑ», οι γυναίκες που καταναλώνουν τουλάχιστον δύο φλυτζάνια καφέ την ημέρα μπορεί να έχουν χαμηλότερο σωματικό λίπος από τις γυναίκες που δεν πίνουν καθόλου καφέ ή ακόμα και από εκείνες που πίνουν λιγότερο από δύο φλιτζάνια καφέ την ημέρα.

Ο καφές και η υγεία του ήπατος

Πρόσφατα δημοσιεύθηκε μια μελέτη στο ιατρικό περιοδικό BMC Public Health σύμφωνα με την οποία ο καφές όταν καταναλώνεται τακτικά μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης χρόνιας ηπατικής νόσου. Οι ερευνητές παρακολούθησαν την υγεία μισού εκατομμυρίου ανθρώπων για διάστημα μεγαλύτερο των δέκα ετών και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που έπιναν 3-4 φλιτζάνια καφέ κατά τη διάρκεια της ημέρας είχαν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης ηπατικής νόσου και λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν λόγω σχετικών επιπλοκών.

Τα Καφεκοπτεία Λουμίδη γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ με μοναδικές προσφορές

Φέτος, για τα Καφεκοπτεία Λουμίδη, ο εορτασμός του καφέ ξεκίνησε από τις 27/9 κάνοντας ΔΩΡΟ* στους καταναλωτές με κάθε αγορά καφέ, ένα φλιτζάνι ελληνικού με πιατάκι έως και τις 3/10. Επιπλέον, κατά το διάστημα 27/9 – 2/10, σε όλο το Δίκτυο Καταστημάτων «Καφεκοπτεία Λουμίδη» θα διανέμονται κουπόνια, τα οποία θα μπορούν να
εξαργυρωθούν από τους καταναλωτές για να κερδίσουν ένα σακουλάκι ελληνικού καφέ.
Σημειώνεται πως για να αποκτήσουν οι καταναλωτές τον καφέ δεν χρειάζεται να έχουν προβεί σε κάποια άλλη αγορά νωρίτερα, αρκεί να έχουν μαζί τους το κουπόνι.
Αποκλειστικά και μόνο για την 1 Οκτωβρίου, τα Καφεκοπτεία Λουμίδη έχουν ετοιμάσει ακόμα μια έκπληξη για να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ, προσφέροντας -20% σε επιλεγμένους καφέδες*. Βρείτε σε όλα τα καταστήματα αλλά και online στο www.kl.gr
εκλεκτές ποικιλίες καφέ με ξεχωριστό άρωμα και γιορτάστε μαζί με τα Καφεκοπτεία Λουμίδη την Ημέρα του Καφέ.
Παράλληλα, για όλο το παραπάνω διάστημα, θα τρέχει εντός των καταστημάτων του Δικτύου και ένας μεγάλος διαγωνισμός, όπου 20 τυχεροί θα κερδίσουν 1 κιλό ελληνικού καφέ της επιλογής τους και ένα μικρό coffee kit.

*(ισχύουν όροι και προϋποθέσεις για φυσικά καταστήματα και e-shop)