Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού: Η Πρόληψη σώζει Ζωές

Η 25η Οκτωβρίου είναι αφιερωμένη στην πρόληψη και την καταπολέμηση του Καρκίνου του Μαστού. Της νόσου που μας έχει στερήσει αγαπημένα πρόσωπα, της νόσου που μας έχει δώσει δυνατά μαθήματα ζωής, της νόσου που μας έχει ευαισθητοποιήσει και -κυρίως- αφυπνίσει. Γιατί μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε και να βγούμε νικήτριες.
Η 25η Οκτωβρίου είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για όλες τις γυναίκες. Μία ημέρα που έρχεται να υπενθυμίσει ότι ο νούμερο 1 εχθρός της γυναίκας δεν είναι αήττητος αν θωρακιστούμε κατάλληλα.
Τι λένε οι αριθμοί
Ο καρκίνος του µαστού είναι ο συχνότερος γυναικείος καρκίνος. 1 στις 7 γυναίκες θα νοσήσει από καρκίνο μαστού κάποια στιγμή στη ζωή της. Το 2020 διαγνώστηκαν με καρκίνο μαστού 2.3 εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως. Για το 2021, υπολογίζεται ο καρκίνος μαστού αντιπροσωπεύει περίπου το 30% του συνόλου κακοήθων νεοπλασιών.  Στην Ευρώπη νοσούν κάθε χρόνο περίπου µισό εκατομμύριο γυναίκες. Στην Ελλάδα, ο αριθμός των νέων περιστατικών καρκίνου του μαστού κάθε χρόνο είναι περίπου 6.000. Όταν η διάγνωση γίνεται σε αρχικό στάδιο παρατηρούμε πολύ υψηλά ποσοστά επιβίωσης(97%). Σύμφωνα με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, ως το 2030 αναμένεται η δεκαετής επιβίωση των ασθενών να προσεγγίζει το 100%.
info
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» είναι Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο, που ιδρύθηκε το 1988 από γυναίκες που είχαν βιώσει προσωπικά τον καρκίνο του μαστού.
Κάμπος Χίου: “10 χρόνια πολεμάμε δίπλα σας τον καρκίνο του μαστού”
Ο “Κάμπος Χίου” είναι αρωγός στο έργο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Γυναικών με καρκίνο του μαστού  “Άλμα Ζωής” αδιάλειπτα εδώ και μία δεκαετία. Η εταιρία προσφέρει μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις των προϊόντων της στο “Άλμα Ζωής”, συνεισφέροντας έμπρακτα στο σημαντικό έργο του. Φέτος τον Οκτώβριο η προσφορά της εταιρίας “Κάμπος Χίου” διπλασιάζεται. Έτσι, με κάθε αγορά προϊόντων “Κάμπος Χίου” προσφέρουμε κι εμείςως καταναλωτές διπλά στο “Άλμα Ζωής” και συμβάλλουμε στο να συνεχίσει τις πολύτιμες  δράσεις για την ενημέρωση του κοινού με στόχο την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Έτσι, αυτόν τον Οκτώβριο περισσότερος Κάμπος Χίου σημαίνει περισσότερη δύναμη! Δείτε το σχετικό βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=FeQEausGebc&t=18s