3) Πώς “Το παιχνίδι του Καλαμαριού” έγινε παγκόσμιος εθισμός!

Η τηλεοπτική σειρά “To παιχνίδι του Καλαμαριού” που προβάλλεται από το Netflix είναι η πιο viral σειρά στην ιστορία της παγκόσμιας πλατφόρμας. Το “Squid Game” έφτασε τους 111.000.000 λογαριασμούς που το παρακολούθησαν σε μόλις 27 ημέρες από την κυκλοφορία του! Έχει φτάσει στο νούμερο 1 των προτιμήσεων σε περισσότερες από 90 χώρες, ανάμεσά τους είναι και η Ελλάδα.

Τι είναι το “Squid Game”και γιατί έχει προκαλέσει… παράνοια

Η σειρά Squid Game είναι μια νοτικορεατική παραγωγή που αποτελείται από 9 επειδόδια και έχει ως θέμα της κάποια παιδικά παιχνίδια με θανατηφόρες συνέπειες. Οι συμμετέχοντες -το κοινό τους είναι πώς όλοι βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση, με πολλά χρέη- στην προσπάθειά τους να κερδίσουν 45,6 δισεκατομμύρια γουόν (52 εκατομμύρια δολάρια) οδηγούνται σε ακραίες πράξεις που εξάπτουν το ενδιαφέρον των τηλεθεατών, οι οποίοι τους παρακολουθούν… εμμονικά!

Από την αφάνεια… στην κορυφή!

Ο δημιουργός του Squid Game εμπνεύστηκε από τη ζωή του. Ο Χουάνγκ Ντονγκ-Χιουκ ήταν άνεργος, είχε πάρα πολλά χρέη και ένιωθε πως δεν χωρούσε στην ακραία ανταγωνιστική, όπως ο ίδιος την περιγράφει, κοινωνία της Κορέας. Έτσι, συνήθιζε βυθίζεται στον παράλληλο κόσμο των ιαπωνικών κόμικ manga και οδηγήθηκε στη συγγραφή… Για μία δεκαπενταετία άκουγε ότι η ιδέα του ήταν μεν ενδιαφέρουσα αλλά σκοτεινή για να είναι αληθινή. Το 2018 το Netflix ανέλαβε να υλοποιήσει το όνειρο του κορεάτη σκηνοθέτη.

Squid Game: Το απρόβλεπτο φαινόμενο 

Ο συν-διευθύνων σύμβουλος του Netflix και επικεφαλής περιεχομένου, Ted Sarandos, δήλωσε σε διάσκεψη στην Καλιφόρνια ότι η υπηρεσία ροής έχει εκπλαγεί από το πόσο δημοφιλής έγινε η σειρά της Νότιας Κορέας: “Δεν το είχαμε προβλέψει, όσον αφορά στην παγκόσμια δημοτικότητα της σειράς”. Το Squid Game κόστισε μόλις το 1/4 των χρημάτων από εκείνο που δαπανάται κατά μέσο όρο για ένα αμερικανικό σίριαλ δέκα επεισοδίων.

Το “φαινόμενο” Squid Game έχει κατενθουσιάσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη, αλλά έχει προκαλέσει και αντιδράσεις λόγω των πολλών σκηνών ακραίας βίας που περιλαμβάνει. Πάντως, οι φαν του περιμένουν με ανυπομονησία τη δεύτερη σεζόν…

Της Βένιας Αντωνίου