7) Σούπα με φασόλια, λιαστές ντομάτες και σπανάκι

Γιώργος Τσόλκας, Sous Chef @Akti Restaurant του Ομίλου Margi Hotel

Αν σας αρέσουν οι σούπες, σας προτείνουμε μία συνταγή που περιλαμβάνει θρεπτικά συστατικά και έχει πλούσια γεύση!

Υλικά

300 γρ. φασόλια μέτρια
200 γρ. σπανάκι
1 τμχ κρεμμύδι
1 τμχ καρότο
1 στικ σέλερι
1 σκελίδα σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
1 κ.σ. πελτές
1 τμχ ντιμάτα
8 τμχ λιαστές ντομάτες
ζωμός κότας
μαϊντανός
άνιθος

Τρόπος παρασκευής

Μουλιάζουμε τα φασόλια από την προηγούμενη μέρα. Την επόμενη βράζουμε τα φασόλια για 20 λεπτά μόνα τους.

Μετά τα σουρώνουμε. Σωτάρουμε τα λαχανικά με τον πελτέ και προσθέτουμε τα φασόλια και την τριμμένη ντομάτα.

Προσθέτουμε τον ζωμό κότας και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα ανάλογα με το είδος των φασολιών.

Στο τέλος προσθέτουμε το σπανάκι, τις λιαστές ντομάτες και βράζουμε για 5 λεπτά.

Μετά ρίχνουμε τον μαϊντανό, τον άνιθο, φρέσκο ελαιόλαδο και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Τip

Mπορούμε να ψήσουμε λίγες φέτες ψωμί στον φούρνο με τριμμένη παρμεζάνα από πάνω και να τις βάλουμε πάνω από τη σούπα μας.