3) H Αρχαία Ολυμπία ζωντανεύει ξανά!

Είστε έτοιμοι για μια ρεαλιστική ψηφιακή εμπειρία που θα σας ταξιδέψει 2.000 χρόνια πριν, στο ένδοξο παρελθόν της Αρχαίας Ολυμπίας;

Με ένα μόνο κλικ θα γυρίσουμε 2.000 χρόνια πίσω… Θα βρεθούμε στην Αρχαία Ολυμπία και θα θαυμάσουμε τα μνημεία της χάρη στην αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης και της τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας.

«Αρχαία Ολυμπία: Κοινός Τόπος»: Αυτό είναι το όνομα του πρωτοποριακού έργου για την πραγματοποίηση του οποίου συνεργάστηκε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με τη Microsoft Corp. Κοινός στόχος ήταν η ψηφιακή διατήρηση και αποκατάσταση της Αρχαίας Ολυμπίας, που είναι η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Περπατώντας στους δρόμους της Ιστορίας

Χάρη στην ψηφιακή διατήρηση – αναπαράσταση της Αρχαίας Ολυμπίας οι επισκέπτες μπορούν να μεταφερθούν σε μια άλλη εποχή και να περπατήσουν στους δρόμους του αρχαιολογικού χώρου. Για πρώτη φορά έχουμε τη δυνατότητα με αυτόν τον συναρπαστικό τρόπο να έρθουμε σε επαφή με την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά και να εξερευνήσουμε το παρελθόν μας αξιοποιώντας τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης και Μεικτής Πραγματικότητας.

Το έργο αποκαθιστά ψηφιακά 27 μνημεία στον αρχαιολογικό χώρο. Στην τρισδιάστατη εμπειρία που θα βιώνουν οι επισκέπτες τα κτίρια ανασυντίθενται με ρεαλιστική λεπτομέρεια, με αποτέλεσμα να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά γίνεται στην αρχική τους μορφή.

Ένας κοινός παγκόσμιος τόπος

Από κάθε γωνιά του πλανήτη άνθρωποι θα βρεθούν και θα θαυμάσουν ένα σύμβολο του ελληνικού πολιτισμού. Θα επισκεφθούν τους ναούς του Δία και της Ήρας, το εργαστήριο του Φειδία… Αξίες όπως η ευγενής άμιλλα και η ειρήνη θα γίνουν προσβάσιμες σε όλους, ανεμπόδιστα και χωρίς διακρίσεις. Πρόκειται για ένα έργο που προωθεί την εξωστρέφεια της χώρας και διασφαλίζει ότι η πλούσια ιστορία δεν θα χαθεί και θα συνεχίζει να εμπνέει τις μελλοντικές γενιές.

Κατεβάστε το app και περιηγηθείτε!

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή της ψηφιακής αναβίωσης της Αρχαίας Ολυμπίας:

Για συσκευές με λειτουργικό android πατήστε εδώ https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hmcs.olympiaar

και για συσκευές με λειτουργικό ios εδώ https://apps.apple.com/us/app/ancient-olympia/id1534215598

Της Βένιας Αντωνίου