2) φτιάξε καφέ να στα πω…

Καλημέρα αγαπημένοι μου SayYessers

Παγκόσμια Ημέρα Υιοθεσίας σήμερα και πόσο σπουδαίοι πρέπει να νιώθουν όλοι αυτοί οι γονείς που άνοιξαν την αγκαλιά τους για να υποδεχθούν το παιδί τους.

Αν πιστεύεις πως ένα παιδί επειδή δεν το γέννησες, θα το αγαπήσεις λιγότερο ή επειδή ένα παιδάκι δε γεννήθηκε από σένα θα σε αγαπήσει λιγότερο, επίτρεψέ μου να σου πω πως δεν ξέρεις τι σου γίνεται.

Αν όμως είναι αυτό που πιστεύεις, σε παρακαλώ άφησε το παιδάκι στην ησυχία του και μην κάνεις πειράματα. Διότι, όπως είναι γνωστό τρεις κύριοι παράγοντες συντελούν στην ομαλή ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών: η αγάπη, τα ερεθίσματα και η αποκλειστικότητα. Αν λοιπόν θεωρείς πως επειδή δεν το γέννησες δε θα το αγαπήσεις, σε παρακαλώ κάνε πίσω, ώστε να πάει σε μία οικογένεια που το περιμένει με λαχτάρα, σε μία οικογένεια που το αγαπάει πριν καν το αντικρίσει, σε μία οικογένεια που το νιώθουν το πιο σπουδαίο κομμάτι του παζλ που θα ολοκληρώσει την ευτυχία τους…

Είναι ασύλληπτα πολλές οι περιπτώσεις που “γονείς”, επιστρέφουν το υιοθετημένο παιδί πίσω στο ίδρυμα. Μπορείτε να φανταστείτε την ψυχοσύνθεση αυτού του πλάσματος; Εκεί που χάρηκε πως επιτέλους βρήκε την αγάπη, την ασφάλεια και τη θαλπωρή που τόσο απότομα έχασε, αν τη βίωσε και ποτέ,  ξαφνικά το επιστρέφεις ως ελαττωματικό προϊόν. Γιατί τελικά δεν ήσουν έτοιμος, γιατί κάνει φασαρία, γιατί περίμενες πως θα σου μοιάζει, γιατί τελικά το ήθελες μικρότερο ηλικιακά, γιατί έχει κάποιο πρόβλημα υγείας, γιατί τα βιολογικά παιδιά σου τελικά δεν το θέλουν, γιατί γιατί γιατί…

Αν δεν είσαι σίγουρος για τη φροντίδα και τον χρόνο που μπορείς να προσφέρεις, μην υιοθετήσεις ούτε φυτό στο σπίτι σου, πόσο μάλλον παιδάκι (προφανώς ούτε ζωάκι).

Αν πάλι θεωρείς πως η αγκαλιά σου χωράει και άλλο παιδάκι και ότι η καρδιά σου μπορεί να “αντέξει” και άλλη αγάπη, τότε κάντο, τόλμησέ το,  βγάλε ένα παιδάκι ή και δύο αν μπορείς από τη μιζέρια ενός ιδρύματος και χάρισέ του αποκλειστικότητα, χρόνο, συναισθήματα και ζήστε μαζί ευτυχισμένοι  ευγνωμονόντας ο ένας τον άλλον που τελικά βρεθήκατε.

Tip of the Day:

Έχεις ακούσει αυτό:

Στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα, στο Μητέρα και στο Νοσοκομείο Παίδων υπάρχει η δυνατότητα να γίνει κάποιος εθελοντής αγκαλιάς σε εγκαταλελειμμένα βρέφη.

Ισχύει αυτό:
Σύμφωνα με δηλώσεις από το Νοσοκομείο Αλεξάνδρα, το Μητέρα και το Νοσοκομείο Παίδων δεν ισχύει η είδηση σχετικά με την ύπαρξη του προγράμματος “εθελοντής αγκαλιάς για βρέφη”.

Δες τη σχετική ανακοίνωση του νοσοκομείου εδώ 

Αν όμως θέλεις να βοηθήσεις και να προσφέρεις, σου αφήνω μερικά λινκ να επιλέξεις αυτό που σε εκφράζει περισσότερο.

ΑΓΚΑΛΙΑ

ΕΛΕΠΑΠ

ΕΙΜΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΙΔΙ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ

ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ