2) φτιάξε καφέ να στα πω…

Καλημέρα αγαπημένοι μου SayYessers και καλή εβδομάδα!

Μία επίσκεψή μου στα Τρίκαλα Κορινθίας την προηγούμενη εβδομάδα, ήταν η αφορμή για να γνωρίσω τον πάτερα Ευάγγελο Παπανικολάου, ιατρικός και κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Καμερούν και προσφάτως Πρωτοπρεσβύτερος στην Ιερά Μονή Αγίων Νηπίων, στην κοινότητα Οινόη Αττικής.

Όσοι με γνωρίζουν ήδη απορούν για το σημερινό editorial, αφού οι σχέσεις μου με την εκκλησία δεν είναι και στα καλύτερά τους, όχι ότι ήταν και ποτέ. Προσοχή! Όχι η σχέση μου με το Θεό, τους Αγίους και την πίστη. Η σχέση μου με τους ανθρώπους που έχουν επιλέξει να υπηρετήσουν τον Κύριο και να διαδώσουν τον λόγο Του.

Μη με ρωτήσεις γιατί, οι αφορμές πολλές με πιο πρόσφατη την παρουσία μου σε εκκλησία του Πειραιά, μία Κυριακή πρωί. Όπως ορίζει το έθιμο η νονά πρέπει να πάει το πνευματικό παιδί της για τρεις συνεχόμενες Κυριακές να κοινωνήσει. Όλα ωραία μέχρι εδώ, τελειώνει η λειτουργία και έρχεται η ώρα της Θείας Κοινωνίας. Νομίζεις. Αρπάζει ο παπάς το μικρόφωνο και αρχίζει τα παζάρια, “μπράβο στην κυρία Τασία που έδωσε 1.000€ για να φτιάξουμε τα παράθυρα του ναού”, “συγχαρητήρια στην κυρία Γεωργία που έδωσε 2.000€ για να φτιάξουμε τις καρέκλες”, “μπράβο στην κυρία Κλειώ που έδωσε 3.000€ για να αγοράσουμε λάδι”. (Εν τω μεταξύ είναι όλες γυναίκες, οπότε ή όντως ισχύει πως τους τρώμε στη γωνία τους άντρες και μένουμε χήρες ή ότι είμαστε πιο ευκολόπιστες από αυτούς.) Θα μου πεις και τι σε πειράζει που ήθελε να ευχαριστήσει τις κυριούλες; Δε με πειράζει καθόλου θα σου πω και αν σταματούσε εκεί, κιχ δε θα έβγαζα. Όμως όχι, ήταν έτοιμος για το Μεγάλο Παζάρι. Ξεκινάει λοιπόν ότι ήρθε μαραγκός και τους ζήτησε 7.500€ για να φτιάξουν τα ντουλάπια στο Ιερό και πως καλό θα ήταν οι πιστοί να φροντίσουν να μαζέψουν το ποσό γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να ενοχλήσουμε την Παναγία και να γίνει το θαύμα, να βοηθήσει και τα ντουλάπια να φτιαχτούν, έτσι μόνα τους. Επίσης έρχεται χειμώνας και πρέπει να μπει πετρέλαιο αξίας 5.000€ και καλά θα κάνουν οι πιστοί να μαζέψουν τα λεφτά αν δεν θέλουν να κάνουν λειτουργία σε κατάψυξη, αλλιώς και πάλι η Παναγία θα πρέπει να κάνει το θαύμα της, ώστε να γεμίσει το καζάνι μόνο του με πετρέλαιο!!! Και πολλά τόσα πολλά ακόμα που απορώ και εγώ ώρες ώρες πόσο ζεν είμαι πια.

Ας ξαναγυρίσουμε λοιπόν στη φωτεινή εξαίρεση της Εκκλησίας, τον πατέρα Ευάγγελο. Λοιπόν δε με έχει μαγνητίσει και δε με έχει εμπνεύσει άνθρωπος με το λόγο του εδώ και 40 χρόνια όσο ο συγκεκριμένος. Διαβασμένος, με χιούμορ, με διάθεση να σου εξηγήσει, με διάθεση να κάνετε υγιή διάλογο, με αυτοσαρκασμό, ακούραστος, ένας άνθρωπος του Θεού όπως θα έπρεπε να είναι όλοι οι “υπηρέτες” του Κυρίου στα δικά μου τα μάτια τουλάχιστον. Πάτερ Ευάγγελε σε ευχαριστώ, νιώθω ήδη καλύτερος άνθρωπος και πιο κοντά από ποτέ στο Θεό μόνο και μόνο που σε γνώρισα και άκουσα το κήρυγμά σου.

Tip of the Day: Μοιράζομαι μαζί σου τη φράση που μίλησε στη δική μου ψυχή “κάνε εσύ ό,τι μπορείς και άσε τα υπόλοιπα στον Θεό!”

Δες μερικά video στο youtube και πραγματικά θέλω την άποψή σου.

Σου βάζω το αγαπημένο μου εδώ