2) φτιάξε καφέ να στα πω…

Καλημέρα αγαπημένοι SayYessers και ελπίζω να είστε όλοι πολύ καλά.

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία με τις απογραφές, γιατί σε ένα παράλληλο σύμπαν τελειώσαμε τους τσακωμούς για το εμβόλιο και βρήκαμε κάτι νέο να διαφωνούμε.

Ίσως θεωρηθεί και σύμπτωση, όμως η μεγαλύτερη μερίδα των ανθρώπων που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν, κατά κύριο λόγο είναι και αυτοί που αρνούνται την απογραφή με το πρόσχημα πως τα προσωπικά τους δεδομένα δε θα είναι ασφαλή και πως ο Βασιλάκης ο Γκέιτζ θα έχει πρόσβαση στις απόρρητες πληροφορίες που τους αφορούν.

Βρε καλέ μου άνθρωπε, smartphone έχεις ; Έχεις. Ωραία, Facebook έχεις;  Έχεις και απ’αυτό. Στο google κάνεις αναζητήσεις ; Κάνεις και απ’αυτές, μάλιστα. Τώρα να σου χαλάσω τον ύπνο και να σου πω πως όταν αποδέχεσαι εφαρμογές για να βρεις ποιο στρουμφάκι είσαι ή πως θα φαίνεσαι στα 132 σου, έτσι και αλλιώς δίνεις πρόσβαση στα δεδομένα σου;! Σοκαρίστηκες; Αλήθεια σου λέω.

Όχι, αγαπημένε μου δεν περίμενε κανείς την απογραφή για να έχει πρόσβαση στα στοιχεία σου, εσύ μόνος σου τα δίνεις όταν ψάχνεις να βρεις πόσο δυναμικός είσαι σύμφωνα με το ζώδιο σου ή σαν ποιο ζώο αντιδράς όταν σε πληγώνουν με βάση τη σελήνη και τον ωροσκόπο σου!

Tip of the Day: Το να μη θέλεις να δώσεις τα στοιχεία σου στην επίσημη  απογραφή του κράτους είναι κάτι που δεν το καταλαβαίνω όμως είναι επιλογή σου και είναι σεβαστή. Όμως όταν φέρεσαι άσχημα σε ανθρώπους που “απλά κάνουν τη δουλειά τους” εκεί φίλε μου χάνεις το δίκιο σου και θα με βρεις απέναντι. Κλείσιμο πόρτας στα μούτρα, ειρωνεία, εξυπνάδες,  τραμπουκισμοί και βρισιές είναι μερικές από τις ωραίες ιστορίες που θα έχουν να  αφηγούνται οι έρημοι υπάλληλοι της απογραφής. Το ξέρεις ότι εργάζονται εκείνη τη στιγμή, έτσι ; Το γνωρίζεις πως απλά δεν ξύπνησαν μία μέρα και είπαν ας πάω να δω πόσοι μένουν στο σπίτι του κυρίου Τάδε, σωστά ; Να είσαι ευγενής!

Αν δεν επιθυμείς να συμμετέχεις στην επίσημη απογραφή του κράτους ξαναλέω, μην το κάνεις. Όμως να το ξέρουμε και οι υπόλοιποι να μη σε υπολογίζουμε σε επιδόματα και λοιπά κρατικά κονδύλια, ναι ; Άλλο αυτο; Το ίδιο είναι φίλε μου,  κάποια στιγμή αυτή η χώρα πρέπει να πάψει να κινείται σε δύο μέτρα και δύο σταθμά και να σταματήσει η καραμέλα “Δεν είναι ότι δεν πιιστεύω στην απογραφή αλλά θα περιμένω λίγο να δω πω θα πάει με τους άλλους”. Όπου απογραφή βάλε εμβόλιο, βάλε εισφορές, βάλε νομιμότητα…