3) φτιάξε καφέ να στα πω…

Καλημέρα αγαπημένοι SayYessers με μία κάπως χαρούμενη διάθεση σήμερα…

Αν χαμογελάσεις στον καθρέφτη βλέπεις το πρόσωπό σου χαμογελαστό, το ίδιο συμβαίνει και με τους ανθρώπους γύρω μας. Να χαμογελάς και να συμπεριφέρεσαι στους ανθρώπους που συναντάς μέσα στην ημέρα σου, σαν να είναι καθρέφτης γιατί αυτό που θα δείξεις αυτό και θα εισπράξεις.

Αλήθεια σου λέω, δοκίμασέ το. Προσπάθησε σήμερα ό,τι και να σε βαραίνει ή να σε στενοχωρεί, να χαμογελάσεις σε όσους περισσότερους ανθρώπους θα τύχει να συναναστραφείς. Θα δεις πως έχω δίκιο και θα εισπράξεις πίσω χαμόγελα και θετική ενέργεια.

Πολλές φορές με τη διάθεσή μας, άθελά μας, προκαλούμε συμπεριφορές που θα μπορούσαμε να αποφύγουμε. Παράδειγμα, είναι πρωί και πας να πάρεις τον καφέ σου, μπαίνεις στο μαγαζί λες ένα ξερό καλημέρα παραγγέλνεις τον καφέ, φεύγεις μεσα στην ξινίλα και τρως όλη την αρνητική ενέργεια του ανθρώπου που σου έφτιαξε τον καφέ. Δοκίμασε λοιπόν αυτό, σήμερα που θα πας να πάρεις τον καφέ σου πες μία ζωηρή καλημέρα στον άνθρωπο που σε εξυπηρετεί, χαμογέλασε (ναι κάτω από τη μάσκα, έτσι και αλλιώς τα μάτια σου είναι ο καθρέφτης της ψυχής σου) και αποχαιρέτησέ τον ευχάριστα. Να είσαι σίγουρος πως μπορεί και να του έφτιαξες τη μέρα ή τουλάχιστον δεν του τη μαύρισες και άλλο. Μην πηγαίνεις στη δουλειά σου με προκατάληψη πως η σημερινή είναι μία άσχημη μέρα, ότι σήμερα δεν ξύπνησες καλά, πως όλα είναι στραβά και τίποτα δεν πάει καλά. Το σύμπαν ακούει, αυτά που προκαλείς αυτά και θα εισπράξεις. Πήγαινε στη δουλειά σου χαρούμενος, άλλωστε εσύ την έχεις επιλέξει, χαμογέλα και μην αφήσεις τίποτα να σου χαλάσει τη διάθεση. Ακόμα και στα στραβά εσύ να ψάχνεις να βρεις μία σπιθαμή φωτός που θα σε κρατάει ευδιάθετο και χαρούμενο.

Και δεν είσαι μόνος σου, έχεις αποστολή. Να μάθεις στον περίγυρό σου να ξεκινάνε και εκείνοι τη μέρα τους με χαμόγελο και θετικές σκέψεις και σιγά σιγά θα δεις πως το κλίμα στο σπίτι σου θα γίνει ιδιαιτέρως ευχάριστο,  στην εργασία σου θα πηγαίνεις με καλύτερη διάθεση, ο άνθρωπος που σε εξυπηρετεί για τον πρωινό σου καφέ θα σε θυμάται και θα σε προσέχει λίγο περισσότερο, ο γείτονάς σου θα σε καλημερίζει συχνότερα και εσύ θα νιώθεις υπέροχα που συναναστρέφεσαι όλο και περισσότερους θετικούς ανθρώπους.

Tip of the Day: Προφανώς και όταν συμβαίνουν γύρω μας σεισμοί, λιμοί και καταποντισμοί εμείς δε χαμογελάμε σαν να έχουμε κατεβάσει μία καρτέλα XANAX, προσαρμοζόμαστε. Όμως, πάντα προσπαθούμε να βρίσκουμε κάποια θετική πλευρά σε ό,τι κακό συμβαίνει, γιατί αυτό μας κρατάει αισιόδοξους και μας βοηθάει να βγάλουμε τη μέρα. Να κάνεις καλές σκέψεις και πράξεις, να λες όμορφα πράγματα, να χαμογελάς και θα δεις πως καλά πράγματα θα αρχίσουν να συμβαίνουν…

Μην ξεχνάς!!! Το πώς συμπεριφέρονται οι άλλοι σε σένα είναι το κάρμα τους. Το πώς αντιδράς εσύ είναι το δικό σου.

Καλό Σαββατοκύριακο!!!