9) Green News

Η συνεισφορά του 5G στην επίτευξη των κλιματικών στόχων της Ευρώπης

Η συνδεσιμότητα 5G είναι θεμελιώδους σημασίας για την επίτευξη των κλιματικών στόχων της Ευρώπης.

Η διαπίστωση αυτή υπογραμμίζει την ανάγκη για ταχύτερη ανάπτυξη του 5G σε όλη την Ευρώπη έτσι ώστε να επιτευχθούν οι φιλόδοξοι εθνικοί και πανευρωπαϊκοί στόχοι του 2030 που αφορούν στην απεξάρτηση από τον άνθρακα.
Οι προβλέψεις της Ericsson αποκαλύπτουν μια ανησυχητική εικόνα για την Ευρώπη, με την ανάπτυξη του 5G να υστερεί σε σχέση τόσο με τη Βόρεια Αμερική όσο και με τη Βορειοανατολική Ασία.

Η επιταχυνόμενη ανάπτυξη της συνδεσιμότητας 5G σε όλη την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο θα έχει άμεσο και καταλυτικό αντίκτυπο στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, σύμφωνα με νέα μελέτη που ανατέθηκε από την Ericsson (NASDAQ: ERIC).
Καθώς τα Ευρωπαϊκά Έθνη εντείνουν τις προσπάθειές τους για την επίτευξη των κλιματικών στόχων, νέα πανευρωπαϊκή ανάλυση καταδεικνύει ότι η υλοποίηση και χρήση της τεχνολογίας 5G σε τέσσερις κλάδους με υψηλές εκπομπές – την ενέργεια, τις μεταφορές, την
μεταποίηση και τα κτίρια- θα μπορούσε να αποφέρει μια μείωση των εκπομπών τους ισοδύναμη με αυτήν που θα επιτυγχανόταν με την κατάργηση 35 εκατομμυρίων αυτοκινήτων. Αυτό αντιστοιχεί με ένα στα επτά αυτοκίνητα στους δρόμους της Ευρώπης.

Η μελέτη αναφέρει ότι τουλάχιστον το 40% των λύσεων για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα της ΕΕ, μέχρι το 2030, θα βασίζεται στη συνδεσιμότητα σταθερών και κινητών επικοινωνιών.

 

Say Yes and Get Impressed!

 

Η Πόλη του Μεξικού διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο σύνδεσης στο ίντερνετ στον κόσμο

Η Πόλη του Μεξικού, η πρωτεύουσα μιας χώρας 128 εκατομμυρίων κατοίκων, διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο σύνδεσης στο ίντερνετ παγκοσμίως, χάρη στα πολλά δημόσια και δωρεάν σημεία πρόσβασης σε wifi, γι’ αυτό και κέρδισε μια θέση στο βιβλίο Γκίνες. Η Πόλη του Μεξικού διαθέτει 21.500 hotspots που είναι δημόσια και δωρεάν. Τα σημεία σύνδεσης βρίσκονται κυρίως στα δημόσια μέσα μεταφοράς.