4) Η Κωτσόβολος στη λίστα «CHANGE THE WORLD» του Fortune Greece με τις 20 ελληνικές επιχειρήσεις που αλλάζουν τον κόσμο

Η Κωτσόβολος διακρίθηκε για το πρόγραμμα «Τεχνολογία Χωρίς Εμπόδια» και βρίσκεται ανάμεσα στις 20 ελληνικές επιχειρήσεις της λίστας «CHANGE THE WORLD» του Fortune Greece, που με το ισχυρό κοινωνικό και οικονομικό αποτύπωμά τους βάζουν τα θεμέλια για έναν καλύτερο κόσμο.
Το Fortune Greece καταρτίζει για 4 η χρονιά τη λίστα «CHANGE THE WORLD» μέσα από την οποία αναδεικνύονται οι καλύτερες εταιρίες, που με τις δράσεις τους υποστηρίζουν έμπρακτα την κοινωνία, τους εργαζόμενους και το περιβάλλον και αποτελούν πρότυπο για το μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης που ακολουθούν.
Για την Κωτσόβολος, η ένταξή της στη λίστα «CHANGE THE WORLD» είναι μία ακόμα επιβράβευση της πρωτοβουλίας «Τεχνολογία χωρίς Εμπόδια» που αποτελεί προτεραιότητα για την εταιρία. Σκοπός της Κωτσόβολος είναι να αφαιρέσει όλα τα εμπόδια, ώστε τα άτομα με αναπηρία να έχουν ίση πρόσβαση στην τεχνολογία, χωρίς περιορισμούς και διακρίσεις.
Η λίστα «CHANGE THE WORLD» καταρτίζεται από το Fortune Greece, σε συνεργασία με τη συμβουλευτική εταιρεία KKS Advisors, που εξειδικεύεται στη διαμόρφωση στρατηγικής, την αποτίμηση επιπτώσεων και την έρευνα σε θέματα βιώσιμης επιχειρηματικής καινοτομίας.

 

2 θεμα

Say Yes …& Get Impressed!

Μια παραλία… καπουτσίνο!

Τι θα γινόταν αν κάποιος έριχνε τόνους από καφέ και γάλα στον ωκεανό και τα ανακάτευε καλά; Καπουτσίνο!

Κάτι τέτοιο έχει δημιουργηθεί στη  βόρεια ακτογραμμή του Σίδνεϋ… μετατράπηκε σε έναν γιγαντιαίων διαστάσεων καπουτσίνο! Πού οφείλεται όμως αυτό το περίεργο φαινόμενο;

Οι επιστήμονες εξηγούν ότι ο αφρός που δημιουργείται προέρχεται από ακαθαρσίες στον ωκεανό, όπως άλατα, χημικές ουσίες, τα νεκρά φυτά, ψάρια τα οποία αποσυντίθεται και εκκρίσεις από φύκια.

Όλα αυτά ανακατεύονται από ισχυρά ρεύματα και σχηματίζονται φυσαλίδες. Στη συνέχεια κολλάνε μεταξύ τους, όπως μεταφέρονται προς την ακτή.

Όταν λοιπόν το κύμα σκάει στην ακτή, ο στροβιλισμός του νερού “σπρώχνει” τις φυσαλίδες προς τα επάνω και έτσι γίνονται αφρός! Οι ψαράδες της περιοχής είπαν ότι είχαν 30 χρόνια να παρατηρήσουν αντίστοιχο φαινόμενο.