10) Η pre Xmas συλλογή της Parabita “Mad about her” μας βάζει σε γιορτινή διάθεση!

Πλησιάζοντας στον πιο εορταστικό μήνα του έτους, η διάθεση για πιο κομψές και λαμπερές εμφανίσεις γίνεται ολοένα πιο έντονη.
Η pre Xmas συλλογή της Parabita “Mad about her” περιλαμβάνει χρώματα και υφές που αλλάζουν τη διάθεση, προσδίδοντας glam λεπτομέρειες στις εμφανίσεις μας, ενώ παράλληλα η ποιότητα, οι άνετες γραμμές και τα updated κοψίματα, διασφαλίζουν την elevated & cool διάθεσή μας.
Η συλλογή περιλαμβάνει, λαμπερά υφάσματα όπως επιλογές σε lurex, πλεκτά τοπ & φορέματα με πέρλες για ακόμα περισσότερη λάμψη, διαφάνειες, οικολογικές γούνες και snake skin υφάσματα, που δίνουν ένα απόλυτα σαγηνευτικό ύφος στις γιορτινές εμφανίσεις και όχι μόνο. Με το βελούδο να επικρατεί, η pre Xmas συλλογή της Parabita, αποτελεί τη must-have επιλογή για τη φετινή σεζόν.

Say Yes …and Get Impressed!

Τα πανάκριβα αγγούρια της θάλασσας

Πολλοί αγνοούν την ύπαρξή τους… άλλοι όμως τα επιζητούν σαν θησαυρό. Υπάρχουν περίπου 1.250 διαφορετικά είδη θαλάσσιου αγγουριού στον κόσμο.

Το ιαπωνικό θαλάσσιο αγγούρι κοστίζει έως και 3.500 δολάρια το κιλό και είναι το πιο ακριβό στην αγορά, συγκριτικά με άλλες ποικιλίες, όπως το Golden Sandfish ή το Dragonfish.

Τα θαλάσσια αγγούρια περιέχουν υψηλά επίπεδα φουκοζυλιωμένης γλυκοζαμινογλυκάνης στο δέρμα τους. Πρόκειται για μια ουσία την οποία οι άνθρωποι στην Ασία χρησιμοποιούν για τη θεραπεία προβλημάτων των αρθρώσεων.

Τα αγγούρια της θάλασσας αποτελούν μια πανάκριβη λιχουδιά, γι’ αυτό και οι εύποροι Ασιάτες τα αγοράζουν ως θρεπτική απόλαυση με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες.

Τη δεκαετία του ’80 η ζήτησή τους εκτινάχθηκε. Η αυξανόμενη μεσαία τάξη της Κίνας άρχισε να τα καταναλώνει όλο και συχνότερα. Σήμερα, τα αγγούρια της θάλασσας συνήθως προσφέρονται ως δώρα και σερβίρονται σε ειδικές περιστάσεις.