Με αφορμή τη σημερινή Lemon Cream Pie Day θα φτιάξουμε μια πολύ εύκολη λεμονόπιτα!
Θα χρειαστείτε:
250γρ. μπισκότα
80γρ. βούτυρο
Για την κρέμα:
400 γρ. γάλα
2 κρόκοι αβγών
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
λίγη άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Πώς γίνεται:
– Αλέθετε στο multi τα μπισκότα και το βούτυρο. Απλώνετε το μίγμα σε μια ένα ταψί ή μια ταρτιέρα και ψήνετε τη βάση για 10 λεπτά. Μετά, την αφήνετε να κρυώσει.
– Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
– Χαμηλώνετε την ταχύτητα στο μίξερ, προσθέτετε τον χυμό λεμονιού και χτυπάτε μέχρι ο χυμός να ενσωματωθεί. Βάζετε την κρέμα πάνω στη βάση.
– Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά και στη συνέχεια αφήνετε να κρυώσει πριν τη βάλετε στο ψυγείο. Σερβίρετε με πασπαλισμένη ζάχαρη άχνη.
Καλή σας απόλαυση!