10) Ήξερες ότι…

Το γιαούρτι ωφελεί το δέρμα και τα μαλλιά

Γνωρίζουμε ότι το γιαούρτι είναι ωφέλιμο στη διατροφή μας, καθώς αποτελεί πηγή πρωτεΐνης, καλίου, φωσφόρου και βιταμίνης Β12. Επιπλέον, τα περισσότερα είδη γιαουρτιού περιέχουν προβιοτικά που προάγουν την υγεία του εντέρου.

Το γιαούρτι όμως μπορεί να ωφελήσει επίσης το δέρμα και τα μαλλιά μας! Συγκεκριμένα, μπορεί να επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης και να τονώσει την επιδερμίδα. Τα προβιοτικά που περιέχει συμβάλλουν στην κυτταρική ανανέωση και βοηθούν το αφυδατωμένο δέρμα. Ακόμα, μειώνει τις δερματικές φλεγμονές και είναι σύμμαχός μας στην αντιμετώπιση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων.

Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, όπως είναι το γιαούρτι, ωφελούν τα μαλλιά αλλά και τα νύχια. Μάλιστα σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Dermatology Practical and Conceptual μια δίαιτα που είναι χαμηλή σε πρωτεΐνες μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών. Το γιαούρτι περιέχει επίσης σελήνιο, ψευδάργυρο και νιασίνη που ωφελούν την υγεία των μαλλιών μας.

 

2 θεμα

 

Οι χώρες με το ακριβότερο και το φθηνότερο internet

Πάνω από τον μισό πληθυσμό της Γης, περίπου το 60%, περνάει αρκετό διάστημα μέσα στην ημέρα του στο διαδίκτυο, σερφάροντας, αναζητώντας πληροφορίες, σκρολάροντας στα social media… Πόσο κοστίζει όμως η χρήση του internet και σε τι θέση βρίσκεται η Ελλάδα συγκριτικά με τις άλλες χώρες;
Η χώρα μας κατατάσσεται στην 49η θέση παγκοσμίως στη λίστα με τις ακριβότερες χώρες για ευρυζωνικές συνδέσεις, κοστίζοντας κατά μέσο όρο 32,97€ τον μήνα.
Η Αιθιοπία είναι η πιο ακριβή χώρα, με το κόστος σύνδεσης να βρίσκεται στα 307,84£ τον μήνα και ακολουθούν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με 71,75£. Το Κατάρ  έρχεται τρίτο με 64,85£. Το φθηνότερο κόστος το έχει η Ουκρανία με 4,42£ τον μήνα και μετά η Ρωσία με κόστος 5,02£.