10) Ήξερες ότι…

Τα οφέλη των σπόρων chia

Oι σπόροι chia δεν είναι μόνο ένα διατροφικό trend, αλλά πραγματικά ωφελούν τον οργανισμό μας. Το Harvard T.H. Το Chan School of Public Health αναφέρει ότι περίπου το 60% του λίπους στους σπόρους chia προέρχεται από τα ωμέγα-3.

Οι σπόροι chia δεν περιέχουν γλουτένη και είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες, γι’ αυτό και συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος καθώς και στη ρύθμιση του σακχάρου του αίματος. Ακόμα, είναι πλούσιοι σε αντιοξειδωτικές ουσίες.

Οι σπόροι chia μπορούν να βελτιώσουν τα λιπίδια του αίματος και να μειώσουν τη φλεγμονή. Επιπλέον, συμβάλλουν στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς, σύμφωνα με το Harvard T.H. Chan School of Public Health.

 

2 uema

H λεβάντα μας βοηθάει να καταπολεμήσουμε το άγχος

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι τα εκχυλίσματα λεβάντας είναι αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση του άγχους.

Το άρωμα της λεβάντας είναι αγχολυτικό. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Επιθεώρηση “Frontiers in Behavioral Neuroscience”, η μυρωδιά που έχει το αιθέριο έλαιο λεβάντα, έχει την ίδια ισχυρή επίδραση όπως και οι βενζοδιαπίνες, μια ευρύτερη κατηγορία φαρμάκων που καταπολεμούν το άγχος και την αϋπνία.

Η λεβάντα είναι ένα από τα πιο απαλά αιθέρια έλαια, γι’ αυτό και είναι ασφαλές να την εφαρμόσουμε απευθείας στο δέρμα. Μας ηρεμεί, μας χαλαρώνει και περιλαμβάνεται σε πολλά είδη προσωπικής φροντίδας, όπως σαπούνι, λοσιόν, σαμπουάν και έλαια.

Λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας στον καρπό σας μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο εύκολα. Επίσης, τα αποξηραμένα άνθη λεβάντας χρησιμοποιούνται στη βοτανοθεραπεία για τη μείωση του άγχους και της υπερέντασης.