14) MOJO RISIN’ του Δημήτρη Τσιάμη

Ο μυστικισμός των σαμάνων ενέπνευσε τον Jim Morrison στα αριστουργήματά του, στη σκηνική του παρουσία και στην προσωπική του μυθολογία. Η ομάδα PER THEATER FORMANCE με όχημα επιλεγμένους στίχους του Morrison, καταδύεται στον ιερό κόσμο του σαμανισμού και επιχειρεί να μας μυήσει σε αυτόν σε μία εποχή που χρειαζόμαστε όσο ποτέ ανάταση ψυχής.

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Τσιάμης, η χορογράφος Ελένη Χατζηγεωργίου και οι συνεργάτες της ομάδας, συνεχίζοντας την πολυετή έρευνά τους πάνω στη σχέση τελετουργίας και παραστατικών τεχνών, παρουσιάζουν μια χοροθεατρική περφόρμανς που εμπνέεται από το σαμανισμό και τις πρακτικές του. Συνδυάζοντας τις αρχαϊκές τεχνικές της έκστασης με στίχους και μελωδίες του ποιητή και τραγουδιστή των Doors, στις οποίες εντοπίζονται οι δικές του σαμανικές επιρροές, δημιουργούν μία ξεχωριστή μυσταγωγική παράσταση που επαναπροσδιορίζει τη λειτουργία του θεάτρου σήμερα.

Πρεμιέρα: Πέμπτη 25 Νοεμβρίου @ Bios.Πειραιώς 84. Παραστάσεις:
Από την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου. Ημέρες & Ώρες: Κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, ώρα 21:00.

 

2 θεμα

Διαδικτυακή εκδήλωση με τον συγγραφέα David Mitchell

Τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021, στις 7 το βράδυ, o συναρπαστικός David Mitchell θα συνομιλήσει διαδικτυακά με τη μεταφράστρια του βιβλίου και συγγραφέα Μαρία Ξυλούρη, με αφορμή το νέο πολυαναμενόμενο βιβλίο του «Utopia Avenue» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Συντονιστείτε στη σελίδα του Public στο Facebook.

Πρόκειται για ένα απολαυστικό ροκ εντ ρολ μυθιστόρημα. Μια ασταμάτητη μηχανή ονείρων.

Η ιστορία του σύντομου, φλογερού ταξιδιού μιας μοναδικής μπάντας, των Utopia Avenue, από τα καταγώγια του Σόχο τo 1967 μέχρι την εμπορική επιτυχία, και αποκεί στην αμερικάνικη γη της επαγγελίας.
Μια ιστορία για τα όνειρα, τα ναρκωτικά, τη σεξουαλικότητα,
την τρέλα και τον πόνο, αλλά και για τις παγίδες της δόξας.
Για τη δύναμη που έχει η μουσική να γεφυρώνει τα χάσματα,
να ορίζει μια εποχή και να συναρπάζει την ψυχή.