2) φτιάξε καφέ να στα πω…

Καλημέρα αγαπημένοι SayYessers!

Αν ήξερα πόσο σας άρεσε το αφιέρωμα στο Μιχαλάκη τον Jackson θα το έκανα μόνιμη στήλη να μαθαίνουμε μυστικά και για άλλους καλλιτέχνες.

Λοιπόν, Michael Jackson Part 2

  1. Γιατί δε γυάλιζε ποτέ τα παπούτσια του και σε σχέση με το υπόλοιπο σύνολο φαίνονταν ταλαιπωρημένα και παλιά; Κάποτε, οι μάνατζερ του τραγουδιστή ανησυχούσαν για την κατάσταση των παπουτσιών του και ζήτησαν από τον ενδυματολόγο του να τα γυαλίσει. Το έκανε, αλλά αυτό εξόργισε τον καλιτέχνη γιατί όπως τους εξήγησε το δέρμα έχει φθαρεί ακριβώς όπως το χρειαζόταν και ότι το γυάλισμα θα το έκανε πολύ ολισθηρό για να εκτελέσει τις χορευτικές του κινήσεις.

  1. Γιατί φορούσε άσπρες κάλτσες; Ο Michael αγαπούσε να φοράει λευκές κάλτσες για πολλούς λόγους. Κανείς άλλος δεν φορούσε άσπρες κάλτσες με μαύρα παπούτσια. Επιπλέον, έπιαναν το φως και τραβούσαν την προσοχή στις κινήσεις των ποδιών του όταν χόρευε.

  1. Γιατί έβαζε λευκή ταινία στα δάχτυλα του; Οι κινήσεις των χεριών ήταν ένα σημαντικό μέρος της ρουτίνας χορού του Michael Jackson. Έτσι, αυτός και οι σχεδιαστές κοστουμιών του αποφάσισαν να τυλίξουν λευκή ταινία γύρω από τα δάχτυλά του για να προσελκύσουν περισσότερο φως. Ο Michael αποφάσισε επίσης ότι θα ήταν πιο ασυνήθιστο να κολλήσει μόνο τα τρία από αυτά γιατί ήταν επίσης απίστευτα διασκεδαστικό για εκείνον, οι θαυμαστές να κάνουν εικασίες και να ρωτούν γιατί μόνο 3 από τα δάχτυλά του ήταν κολλημένα με ταινία και όχι όλα.

  1. Γιατί ένωνε τα δάχτυλα του όταν χόρευε; Όταν λοιπόν χόρευε, ασυναίσθητα ένωνε τα δύο δάχτυλά του που δεν είχαν ταινία και αυτό πρόσθετε επίσης μυστήριο στις εμφανίσεις του, έτσι οι θαυμαστές πίστευαν ότι όλο αυτό έκρυβε ένα μυστικό μήνυμα.

  1. Τι σήμαιναν τα γράμματα CTE που ήταν γραμμένα στα σακάκια του; Αυτά τα γράμματα δεν αντιπροσωπεύουν τίποτα. Στη δεκαετία του ’90, οι σχεδιαστές κοστουμιών του Michael δημιούργησαν μερικά νέα πουκάμισα για αυτόν. Του άρεσαν, αλλά ήθελε να προσθέσει μερικά γράμματα στις επωμίδες. Είπε ότι δεν είχε σημασία ποια, έτσι οι ενδυματολόγοι του έβαλαν όλα τα γράμματα του αλφαβήτου σε ένα καπέλο και έβγαλαν 3 από αυτά τυχαία. Από εκεί προήλθαν τα γράμματα “CTE”.

Κάτι που έχω ξεκινήσει με τα παιδιά μου τους τελευταίους μήνες, είναι να τους βάζω να παρακολουθούν video μεγάλων καλλιτεχνών από διάφορα είδη μουσικής και να τους μιλάω λίγο για αυτούς. Τα παιδιά είναι σφουγγάρια και τους αρέσει πολύ να μαθαίνουν νέα πράγματα και να παίρνουν νέα ερεθίσματα.

Tip of the Day: Πρόσεχε τι θα τους βάλεις να ακούσουν, εγώ την πάτησα και όποτε μπαίνουμε στο αμάξι θέλουνε Kiss …και όχι δε μου ζητάνε φιλάκι 😘

Καλό σαββατοκύριακο!