5) Η ώρα της μηλόπιτας!

Και αφού το καλεί η “Eat a red aplle day” ήρθε η ώρα για μια απολαυστική μηλόπιτα!

 

Θα χρειαστείτε:

3 μήλα

4 αβγά

1 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (150 γρ.)

2 βανίλιες

200 γρ. καστανή ζάχαρη

100 γρ. βούτυρο

χυμός από 1 λεμόνι

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να φτιάξετε μια πεντανόστιμη μηλόπιτα:

– Καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε σε πολύ μικρά κομμάτια. Ρίχνετε τον μισό χυμό λεμονιού και προσθέτετε δυο κουταλιές ζάχαρη, ανακατεύοντας.

-Ζεσταίνετε το βούτυρο μέχρι να λιώσει και το περιχύνετε στο μίγμα σας.

– Βουτυρώνετε μια φόρμα.

– Χτυπάτε τα αβγά με την υπόλοιπη ζάχαρη και προσθέτετε το αλεύρι, τις βανίλιες και τον υπόλοιπο χυμό. Χτυπάτε πολύ καλά το μίγμα για να ομογενοποιηθεί.

-Τώρα ρίχνετε τη ζύμη που φτιάξατε πάνω από τα μήλα και ψήνετε για περίπου 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Tip

H κανέλα ταιριάζει πολύ με το κόκκινο μήλο. Αν σας αρέσει η γεύση της, προσθέστε τη είτε στο μίγμα είτε στο τέλος πασπαλίστε με λίγη κανέλα τη μηλόπιτα!

Έτοιμη!