10) Ο Max Verstappen είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής της F1 με τη Honda για το 2021

Max Verstappen is the 2021 World Champion

Με ένα συγκλονιστικό τέλος σε μια αξέχαστη σεζόν, ο Max Verstappen στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Πρωτάθλημα Οδηγών της F1 για το 2021 πραγματοποιώντας ένα προσπέρασμα που του χάρισε τη νίκη στον τελευταίο γύρο!

Όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στον νέο παγκόσμιο πρωταθλητή, καθώς ο συναισθηματικά φορτισμένος Max γιόρτασε το πρώτο του πρωτάθλημα οδηγών στην ιδανική ολοκλήρωση μιας εποχής για την Honda στη F1, με την εταιρία να εξασφαλίζει τον έκτο τίτλο οδηγών με μονοθέσιο με κινητήρα Honda και τον πρώτο μετά την αντίστοιχη επίδοση του Ayrton Senna το 1991. Ο Max Verstappen δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είναι απίστευτο το συναίσθημα να είσαι Παγκόσμιος Πρωταθλητής και δεν θα μπορούσα να είχα ζητήσει πιο τρελό τελευταίο αγώνα της χρονιάς. Ήταν λίγο σαν rollercoaster, από το να μην έχεις πραγματικά την ευκαιρία να κερδίσεις, μέχρι τον τελευταίο γύρο, όταν όλα τα στοιχεία του παζλ ενώθηκαν και έπρεπε να το πετύχουμε. Έλεγα από μέσα μου, απλά θα τα δώσω όλα και έχω χρόνο μέχρι το τέλος. Και αυτό κάναμε».

 

ΑGENDA

«Η καινοτόμος δύναμη της Χημείας στην αντιμετώπιση των προκλήσεων του μέλλοντος»

Συνεχίζονται και τον Δεκέμβριο οι Συναντήσεις Επιστήμης που διοργανώνει το Ίδρυμα Ευγενίδου με ένα «δυνατό» θέμα… από το μέλλον, σχετικά με την επιστήμη της Χημείας. Τίτλος της 6ης αυτής συνάντησης είναι «Η καινοτόμος δύναμη της Χημείας στην αντιμετώπιση των προκλήσεων του μέλλοντος» και θα πραγματοποιηθεί online την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00.
Ο Νίκος Καραμάνος, Καθηγητής του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών, θα συνομιλήσει με τον Χρήστο Κορδούλη, Καθηγητή του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών, και τον Ιωάννη Παπαευσταθίου, Καθηγητή του Τμήματος Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Την διαδικτυακή συζήτηση θα συντονίσει ο Γεώργιος Δάσιος, Ομότιμος Καθηγητής των Εφαρμοσμένων Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο Πατρών και αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.
Η συνάντηση θα ξεκινήσει με τον καθ. Νίκο Καραμάνο και την ομιλία του με τίτλο «Ο κομβικός ρόλος της Χημείας για τις μελλοντικές προκλήσεις της ανθρωπότητας».
Η διαδικτυακή συνάντηση είναι ελεύθερα προσβάσιμη σε όλες και όλους.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ https://www.eef.edu.gr/el/to-idryma/online-draseis/synantiseis-epistimis/i-kainotomos-dynami-tis-himeias-stin-antimetopisi-ton-prokliseon-tou-mellontos/