14) Τιμητική διάκριση για την «κυρά των αμπελιών του Κάμπου», Ρωξάνη Μάτσα

Σπουδαία τιμητική διάκριση απέσπασε η κ. Ρωξάνη Μάτσα από τον Σύλλογο Αποφοίτων Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την πολυετή και επιτυχημένη ενασχόλησή της με την αμπελουργία, το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου και στα πλαίσια Εκδήλωσης – Ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Αμφιθέατρο του ΓΠΑ.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Αποφοίτων του ΓΠΑ με θέμα: «Η διαχρονική παρουσία της αμπέλου στο μεσογειακό αστικό περιβάλλον» ο κ. Ιωάννης Χρονόπουλος, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου και πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων επίδωσε «περγαμηνή ευφήμου μνείας στη κυρία Ρωξάνη Μάτσα τιμώντας την από χρόνου μακρού διακεκριμένη προσφορά της στο πεδίο της αμπελουργικής παράδοσης και παραγωγής του ελληνικού οίνου, προϊόντος ευρείας κοινωνικής εκτίμησης και διεθνούς καταξίωσης». Η εισήγηση του κ. Σωτήριου Νικολογιάννη, αντιπροέδρου του Συλλόγου Αποφοίτων, για τη βράβευση του έργου της Ρωξάνης Μάτσα ψηφίστηκε ομόφωνα από τα μέλη του Συλλόγου, προσθέτοντας έτσι μια ακόμα σημαντική διάκριση στη συλλογή της αμπελουργού.
Αναγνωρίζοντας το σπουδαίο έργο της Ρωξάνης Μάτσα, ο κ. Μανόλης Σταυρακάκης, ομότιμος καθηγητής του ΓΠΑ, στα πλαίσια της ομιλίας του, την χαρακτήρισε ως «κυρά των αμπελιών του
Κάμπου», ενώ ο συγγραφέας – ποιητής κ. Ευάγγελος Ανδρέου τιμητικά την αποκάλεσε «η νύμφη της αμπελόεσσας Αττικής».

ΑGENDA

Επέτειος 10 χρόνων για το κατάστημα COCO-MAT στο Κολωνάκι

Το κατάστημa COCO-MAT στο Κολωνάκι συμπληρώνει 10 χρόνια παρουσίας. Στο πλαίσιο της επετείου, πραγματοποιείται μία σειρά εκδηλώσεων διάρκειας 10 ημερών, από τις 10 έως τις 20 Δεκεμβρίου. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στην κλήρωση για να κερδίσουν ένα μοναδικό προϊόν COCO-MAT.
Το πρόγραμμα εκδηλώσεων των επόμενων ημερών περιλαμβάνει:
-workshop από την ομάδα των theSPEAKERS {17:30-19:30μ.μ} (14/12)
-παρουσίαση σαπουνιών από φυσικά υλικά {16:00-20:00μ.μ} (15/12)
-εγκαίνια της συλλογής προϊόντων από πορσελάνη από την Un.Processed Realities (16/12)
-παρουσίαση της συλλογής προϊόντων από πορσελάνη από την Un.Processed Realities με μουσική υπόκρουση εμπνευσμένη από τη δεκαετία των 80s από τον DJ KourG (17/12)
-παρουσίαση σανδαλιών από φυσικά υλικά {12:00-15:00μ.μ} (18/12)
-workshop από το project Givingtwoyou {11:00π.μ-14:00μ.μ} (19/12)
-παρουσίαση COCO-MAT Bike (20/12)

Εδώ  https://www.coco-mat.com/gr_el/2021/12/10-chronia-kolonaki/μπορείτε να βρείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης καθώς και τους όρους και προϋποθέσεις για τη συμμετοχή σας στον διαγωνισμό.