3) Tα πιο συναρπαστικά fitness trends του 2022

Οι πιο διασκεδαστικές τάσεις στο fitness για το 2022 είναι πέντε και θα τις βλέπετε παντού! Νέες μέθοδοι προπόνησης ήρθαν για να κάνουν τη γυμναστική πιο… περιπετειώδη!

#1

Circus Tricks

Πώς θα σας φαινόταν να αρχίσετε σιγά σιγά να κάνετε ακροβατικές κινήσεις; Το εναέριο στεφάνι (aerial hoop) και η ακροβατική κούνια (trapeze) θα μπουν στο λεξιλόγιό σας και στην καθημερινότητά σας αν επιλέξετε αυτό το trend. Θυμάστε το χούλα χούπ; Αν όχι, ήρθε η ώρα να το θυμηθείτε! Έχει γίνει ήδη viral στο TikTok! Με 30 λεπτά χούλα χουπ καίμε έως 200 θερμίδες, ενώ παράλληλα ενδυναμώνουμε τα χέρια, τα πόδια και τους κοιλιακούς μας.

#2

Reverse Running

Αν τα ακροβατικά δεν είναι του γούστου σας, σκεφτείτε το Reverse Running ή αλλιώς… ανάποδο τρέξιμο. Είναι ήδη πολύ διαδεδομένο στην Ευρώπη και στην Ιαπωνία και το επιλέγουν επειδή ενδυναμώνει τις απέναντι ομάδες μυών από εκείνες που γυμνάζουμε όταν τρέχουμε κανονικά.  Το ανάποδο τρέξιμο ενδυναμώνει τις γάμπες, τους τετρακέφαλους και τις κνήμες, εξισορροπώντας τη μυϊκή δύναμη του σώματος.

#3

Ζuu workout

Είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά trends παγκοσμίως. Με έμπνευση από τους ανθρώπους των σπηλάιων και την παλαιολιθική εποχή θα ενσωματώσουμε κινήσεις που παραπέμπουν σε άγρια ζώα. Είναι διασκεδαστικό, χαρίζει ευλυγισία και υπόσχεται ότι μέσα σε 30 λεπτά θα κάψουμε πάνω από 500 θερμίδες.

#4

Flexercise

Αν βαριέστε τα ίδια και τα ίδια και κυρίως το να πηγαίνετε σε γυμναστήριο, το Flexercise φτιάχτηκε για εσάς. Περιλαμβάνει περπάτημα, χορό και γενικότερα απλά πράγματα που μπορούμε εύκολα να τα εντάξουμε στο πρόγραμμά μας και ίσως δεν τα είχαμε στο μυαλό μας ως… γυμναστική, για παράδειγμα να επιλέξουμε τη σκάλα και όχι το ασανσέρ ή να πάμε με τα πόδια εκεί που κανονικά θα πηγαίναμε με το αυτοκίνητο.

#5

Gymnastics

Η Σιμόν Μπάιλς στους Ολυμπιακούς Αγώνες μας έδειξε τον δρόμο και ακολουθούμε! Η ενόργανη γυμναστική είναι το επόμενο fitness trend και παρατηρείται ήδη μεγάλη άνοδος στις αναζητήσεις στο Google για ενόργανη γυμναστική ενηλίκων. Στόχος είναι η μυική ενδυνάμωση αλλά και η συνεργασία όλων των μυών του σώματος.

Της Βένιας Αντωνίου