3), 4) και 5) H «Ελπίδα» έντυσε την Ελλάδα στα λευκά

Η «Ελπίδα» κατέφθασε χθες -λίγο νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν-  αποφασισμένη να ντύσει τη χώρα στα λευκά.

Ο υδράργυρος έκανε βουτιά!

Την πρώτη μέρα επέλασης της «Ελπίδας» ο υδράργυρος έπεσε στους -10,4 βαθμούς Κελσίου στον Νέο Καύκασο Φλώρινας, στους -10 στο Περτούλι Τρικάλων, στους -9,7 στον Άγιο Παύλο Ημαθίας, στους -9,4 στο Μέτσοβο, στους -9 στη Βλάστη Κοζάνης, στους -8,8 στην Κλεισούρα Καστοριάς, στους -8,6 στη Φλώρινα και στους -8,4 στο Νευροκόπι.

Η πορεία της «Ελπίδας» – Τι προβλέπεται για σήμερα 

Σήμερα προβλέπονται χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές σε Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησο, Εύβοια, Κυκλάδες, Κρήτη. Ακόμη, στα Δωδεκάνησα (σε χαμηλά υψόμετρα) τις Σποράδες, τη Μαγνησία και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, από -7 έως 2 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, -5 έως 1 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, -2 έως 5 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 0 έως 5 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 0 έως 6 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

#staysafe

Παραμείνετε ασφαλείς και μην κυκλοφορείτε αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος. Αν δείτε άστεγο τηλεφωνήστε στο 1595 για Αθήνα και για επαρχία στο 197.

 

 Η Αττική στους ρυθμούς της «Ελπίδας»

Οι αναγνώστες του Say Yes to the Press κατέκλυσαν από χθες το inbox μας στο Ιnstagram https://www.instagram.com/sayyes_tothepress/?hl=enκαι το Facebook https://www.facebook.com/sayyestothepressmagazino με φωτογραφίες από τις περιοχές που μένουν, ντυμένες στα λευκά!

Απολαύστε κάποιες από αυτές…

 

Πόρτο Ράφτη, Μαρία

Γλυφάδα, Δημήτρης

 

Παγκράτι, Ελένη

Πίστα αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, Γιώργος

Βύρωνας, Παναγιώτα

 

 

Μαρούσι, Κώστας

Μαρκόπουλο, Θοδωρής

Κερατέα, Δήμητρα

Της Βένιας Αντωνίου