4) H Μicrosoft έκανε το μεγαλύτερο deal στην ιστορία του gaming!

Η Μicrosoft έκανε εξαγορά μαμούθ $70 δισ. της Activision Blizzard.

Η Activision Blizzard είναι κολοσσός στον χώρο του gaming με πασίγνωστα παιχνίδια όπως το Call of Duty και το World of Warcraft. Μάλιστα η εξαγορά της καθιστά τη Microsoft την τρίτη μεγαλύτερη εταιρία παιχνιδιών στον κόσμο σε έσοδα.

Η συμφωνία ακολουθεί μια έκρηξη στον κλάδο των βιντεοπαιχνιδιών κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Επίσης, έρχεται σε μία περίοδο κατά την οποία η Microsoft και άλλοι τεχνολογικοί κολοσσοί αγωνίζονται να ισχυροποιήσουν τη θεση τους ενώ συμβαίνουν σημαντικές αλλαγές στον τομέα. Η στροφή προς τα παιχνίδια που βασίζονται στο cloud, καθώς και η άνοδος ενός εικονικού κόσμου -γνωστού με τον όρο «μετασύμπαν»- όπου οι άνθρωποι μπορούν να παίζουν, να δραστηριοποιούνται και να ψωνίζουν σε διαφορετικές πλατφόρμες με τη χρήση avatar, μας κάνει να  να οραματιζόμαστε το μέλλον του gaming υπό νέο πρίσμα.

Το metaverse εισβάλλει στο gaming

«Το Gaming είναι η πιο δυναμική και ενθουσιώδης κατηγορία στην ψυχαγωγία σε όλες τις πλατφόρμες σήμερα και θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη των πλατφόρμων του metaverse» επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Σάτια Ναντέλα, ανακοινώνοντας την εξαγορά της Activision Blizzard. Ο ίδιος πρόσθεσε: «Επενδύουμε σε βάθος σε περιεχόμενο υψηλής κοινότητας, στο cloud και σε μία νέα εποχή του Gaming, που βάζει πάνω από όλα τους παίχτες και τους δημιουργούς και δημιουργεί ένα περιβάλλον ασφαλές και προσβάσιμο σε όλους».

Έρχονται νέα παιχνίδια

Η Microsoft σχεδιάζει να προσθέσει πολλά από τα παιχνίδια της Activision Blizzard στο Xbox Game Pass όταν κλείσει η συμφωνία. Με την εξαγορά της Activision, η Microsoft σκοπέυει να δημοσιεύσει σύντομα franchise όπως Warcraft, Diablo, Call of Duty και Candy Crush. «Στο κλείσιμο, θα προσφέρουμε όσα περισσότερα παιχνίδια Activision Blizzard μπορούμε στο Xbox Game Pass και στο PC Game Pass, τόσο νέους τίτλους όσο και παιχνίδια από τον απίστευτο κατάλογο της Activision Blizzard», αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος gaming της Microsoft, Phil Spencer.

Της Βένιας Αντωνίου