7.8.9)Deco Τips 2022 – Κάντ’ο όπως οι Γάλλοι!

Το 2022 αέρας Παρισιού θα έρθει στα σπίτια μας.

Οι Γάλλοι ξέρουν… Συνδυάζουν μοναδικά vintage έπιπλα με μοντέρνες πινελιές, αναβαθμίζοντας την αισθητική του χώρου.

Να έχετε ως βάση σας δύο πολύτιμα συστατικά της παριζιάνικης διακόσμησης: Ρομαντισμός και Μινιμαλισμός. Όταν αυτά συνυπάρχουν το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά ελκυστικό. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η διακόσμηση του σπιτιού με έμπνευση από το Παρίσι είναι μια από τις κορυφαίες τάσεις του 2022.

 

 

Pas à pas ή αλλιώς βήμα βήμα!

Δεν χρειάζονται μεγάλες αλλαγές που μας φοβίζουν και στο τέλος δεν τις τολμάμε καν. Αρκούν λίγες αλλά προσεκτικές πινελιές και η διαφορά θα είναι αισθητή στον χώρο μας.

Οι Γάλλοι επενδύουν στις πλούσιες υφές και στην ποιότητα των υλικών. Μπορείτε να προσθέσετε στο σαλόνι σας έναν μεγαλο επιχρυσωμένο καθρέφτη ή έναν κομψό πολυέλαιο και να κάνετε ένα ωραίο mix and match με τον minimal καναπέ ή την τραπεζαρία σας. Eπίσης, μια ωραία ιδέα είναι να προσθέσετε ένα βελούδινο σκαμπό.

Ακόμα, οι Γάλλοι δεν παραλείπουν να διακοσμούν τους τοίχους τους με έργα τέχνης. Υπάρχουν πολύ καλές και οικονομικές επιλογές που θα δώσουν στον χώρο σας περισσότερη αίγλη.

 

Με έμπνευση από την Emily…

H σειρά του Netflix “Emily in Paris” έχει επαναφέρει στο προσκήνιο τη γαλλική διακόσμηση. Ένα μικρό διαμέρισμα -το σπίτι που μένει η πρωταγωνίστρια- έχει ενθουσιάσει το κοινό χάρη στον cozy χαρακτήρα του. Ακολουθούν κάποια tips για να αποκτήσει και ο δικός σας χώρος ζεστασιά και κομψότητα.

-Ναι στα φυσικά λουλούδια! Ένα λιτό, “ανθισμένο” βάζο ομορφαίνει τον χώρο.

-Ναι στα ανοιχτά ράφια! Δίνουν επιπλέον αποθηκευτικό χώρο και είναι οικονομικά. Πρέπει όμως να είναι πάντα τακτοποοιημένα!

-Ναι στις ρομαντικές αποχρώσεις: προτιμήστε ανοιχτόχρωμες παλέτες. Το ροζ, το λευκό και το κρεμ είναι ιδανικές επιλογές.