2) Φτιάξε καφέ να στα πω…

Καλημέρα αγαπημένοι μου SayYessers!!!

Μέσα από το Say Yes …to the Press αλλά και από αυτήν εδώ τη στήλη, συχνά πυκνά λέμε πράγματα για να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη, πιο εύκολη και γενικά το μότο είναι να ζούμε καλύτερα και να εξελισσόμαστε ως άνθρωποι.

Έχω λάβει πολλά μηνύματα τις τελευταίες ημέρες για να γράψουμε κάποια άρθρα με συμβουλές προς τις γυναίκες, ώστε να προσέχουν και να μην καταλήγουν θύματα από μισογύνηδες και αχαρακτήριστους άντρες παλαιάς κοπής.

Θεωρητικά θα ήταν κάτι απλό για μας και λίγο πολύ το κάνουμε. Όμως ξέρεις κάτι; Κουράστηκα να συμβουλεύω τις γυναίκες πώς να προσπαθούν να μην μπουν στο στόχαστρο κάποιου γελοίου. Κουράστηκα να τις συμβουλεύω να μάθουν αυτοάμυνα για να μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Κουράστηκα να τις συμβουλεύω να μη δένονται σε σχέσεις και να μην αφήνονται στον έρωτα, γιατί μπορεί να τις καταγράφουν. Γενικά κουράστηκα να συμβουλεύω το θύμα πώς να προσπαθεί να είναι λιγότερο θύμα!

Νομίζω πως ήρθε η ώρα να σταματήσουμε τις συμβουλές στις γυναίκες και να συμβουλεύσουμε καλύτερα τους άντρες ως προς τι δεν πρέπει να κάνουν και μέχρι που οι ορέξεις τους  ξεπερνούν τα όρια του ανεκτού και του επιτρεπτού. Να τους δώσουμε να καταλάβουν πως το όχι είναι όχι. Πως το βίντεο στο κινητό το επιτρέπουμε γιατί τους εμπιστευόμαστε και είναι για την ιδιωτική μας ευχαρίστηση και χρήση μόνο. Αν θέλαμε να κάνουμε καριέρα υπάρχει και η “Σειρήνα”.

Πραγματικά μου φαίνεται αδιανόητο να πρέπει να κουνάω το δάχτυλο και να συμβουλεύω το θύμα και όχι να επιπλήττω και να στοχεύω στον θύτη. Φοράει κοντή φούστα; Έλα μωρέ τα ήθελε και τη βίασαν. Κυκλοφορείς το βράδυ; Εμ δεν ήξερε πως κάποιος θα βρεθεί! Σου “ανεβάζουν” βίντεο εκδίκησης; Γιατί έκατσε να τη βιντεοσκοπήσει ο φίλος της! Αντιμιλάς και υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου και καταλήγεις στην καλύτερη των περιπτώσεων με σπασμένα πλευρά και γεμάτη μελανιές; Άντρας είναι θα πει μία κουβέντα και θα δώσει και μία σφαλιάρα παραπάνω!

Φτάνει! Είμαστε όλοι συνένοχοι. Όλοι αυτοί που κάνουν κάτι κακό σε βάρος άλλων, δε φύτρωσαν, ίσως έχουν οικογένεια, ίσως έχουν φιλους, ίσως έχουν και νέα σύντροφο πλέον. Αυτός είναι ο περίγυρός μας, αυτή είναι η κοινωνία μας και ας μη γελιόμαστε. Συμβαίνει πραγματικά και στις καλύτερες οικογένειες…

Tip of the Day: Όταν στον περίγυρό μας, πέσει στην αντίληψή μας ο λάθος άνθρωπος, αυτός που προσβάλλει συνεχόμενα γυναίκες με λέξεις και χειρονομίες, αυτός που όταν μάθουμε κάτι κακό γι’  αυτόν δε θα πέσουμε από τα σύννεφα, αυτός που βλέπουμε τη σύντροφό του κλαμένη – χτυπημένη – άβουλη, τότε πρέπει να μιλήσουμε. Πρέπει να του δείξουμε πως ξέρουμε τι κάνει και πρέπει να το σταματήσει. Δεν είμαστε μόνοι και αυτό το βάρος πρέπει να μοιράζεται, γι’ αυτό και πρέπει να μιλήσουμε και στους υπόλοιπους κοινούς γνωστούς μας ώστε να πάρουμε μαζί την απόφαση πώς θα το χειριστούμε.

Special Tip of the Day: Προσοχή! Όχι πώς να το κουκουλώσουμε, πώς να το χειριστούμε είπαμε!