2) Φτιάξε καφέ να στα πω…

Καλημέρα αγαπημένοι SayYessers!!! Παίζουμε ντόμινο;

Το ξέρω πως δεν είναι εύκολο να πούμε “μία καλή κουβέντα” σε κάποιον. Στους περισσότερους ανθρώπους μας βγαίνει πιο εύκολο το να κριτικάρουμε, να κατηγορήσουμε ή ακόμα και να κουτσομπολέψουμε τους γύρω μας. Όμως αν γνωρίζαμε το ντόμινο της καλοσύνης που δημιουργείται κάθε φορά που λέμε ένα θετικό σχόλιο σε κάποιον, τότε πραγματικά θα έπρεπε να το πάρουμε όλο από την αρχή και να γίνει σκοπός της καθημερινότητάς μας.

Δες το και από σένα. Όταν ξεκινάει η μέρα σου με ένα κομπλιμέντο, με ένα μπράβο στη δουλειά σου, με ένα τρυφερό βλέμμα από το σύντροφό σου για το ωραίο πρωινό που του ετοίμασες, με ένα σ’ αγαπώ μαμά από το μικρό σου για το κολατσιό που του έφτιαξες, δε φωτίζεται λίγο παραπάνω η μέρα σου; Και εσύ λοιπόν με τη σειρά σου δε γίνεσαι πιο ανεκτικός στα στραβά της ημέρας που μόλις ξεκίνησε; Και ίσως με αφορμή την καλή σου διάθεση να κάνεις ένα ωραίο σχόλιο στη συνάδελφό σου για τα μαλλιά της, να επιβραβεύσεις τον “τύπο” στην καφετέρια που “πέτυχε” τον καφέ σου, να χαμογελάσεις και να πεις καλημέρα στον άγνωστο που μόλις μοιραστήκατε το ασανσέρ… Βλέπεις τη μεγάλη εικόνα που δημιουργείται; Η συνάδελφός σου με αναπτερωμένο το ηθικό σήμερα θα είναι πιο αποδοτική στη δουλειά της και με τη σειρά της ίσως κολακέψει τη φίλη της για το νέο της φόρεμα. Ο κύριος που φτιάχνει κάθε μέρα τον καφέ σου, θα νιώσει σιγουριά και ίσως με την καλή του διάθεση να καταφέρει να κάνει τον επόμενο σκυθρωπό πελάτη να χαμογελάσει, ο τύπος στο ασανσέρ να καλημερίσει πρώτος τον επόμενο που θα συναντήσει και έτσι κάπως το ντόμινο των θετικών συναισθημάτων μόλις ξεκίνησε…

Δυστυχώς μεγαλώνουμε σε έναν κόσμο που οι καλές πράξεις και οι καλές κουβέντες είναι αυτές που μας τρομάζουν, μας προβληματίζουν και μας κάνουν σκεπτικούς. Πάντα ψάχνουμε το λόγο που κάποιος μας λέει κάτι καλό και αμέσως το μυαλό μας κινείται με τρελές ταχύτητες και κάνουμε ένα σωρό σενάρια, μέχρι να ανακαλύψουμε τον απώτερο σκοπό της φιλοφρόνησης που μόλις δεχτήκαμε. Αντίθετα με την κακία είμαστε όλοι πιο εξοικειωμένοι. Σαν να την περιμένουμε, σαν να είναι αυτή που κινεί τα νήματα στη ζωή μας, σε αντίθεση με την καλοσύνη που μας αποσυντονίζει και δεν ξέρουμε πως να αντιδράσουμε.

Tip of the Day: Βάλτε το ως φετινό στόχο, να ξεκινήσετε όσα περισσότερα ντόμινο καλοσύνης μπορείτε. Θα εκπλαγείτε με τα αποτελέσματα. Προσοχή, όπως είπαμε δεν νιώθουμε όλοι και πολύ άνετα με την καλοσύνη, οπότε να είστε έτοιμοι να δεχτείτε και δύσπιστα βλέμματα. Μην πτοείστε το καλό πάντα κερδίζει στο τέλος και αν δεν κερδίσει απλά δεν είναι το τέλος…

Extra Tip of the Day: Το ντόμινο θα σου δώσει την ευκαιρία να γνωρίσεις πραγματικά όλους αυτούς που συναναστρέφεσαι καθημερινά. Λένε πως τους ανθρώπους πρέπει να μάθεις να τους διαβάζεις από τα μικρά. Στα μικρά και στα ασήμαντα είμαστε όλοι απρόσεκτοι …και εκεί πέφτουν οι μάσκες.