3)Φτιάξε καφέ να στα πω…

Καλημέρα αγαπημένοι SayYessers. Θα θέλατε να σας πω μία ιστορία;

“Μία φορά και έναν καιρό λοιπόν, ένα ζευγάρι μετακόμισε σε ένα καινούριο σπίτι. Το πρωί συνήθιζαν να πίνουν τον καφέ τους μπροστά από το παράθυρο. Η γυναίκα είδε τη γειτόνισσά της να απλώνει τα ρούχα της έξω στην αυλή και είπε: “χάλια η μπουγάδα της, όλα βρώμικα φαίνονται. Μάλλον δεν είναι καλή νοικοκυρά ή δε θα χρησιμοποιεί το σωστό απορρυπαντικο”. Ο σύζυγος παρέμενε σιωπηλός. Κάθε φορά που η γυναίκα έβλεπε τη γειτόνισσα να απλώνει, έκανε τα ίδια αρνητικά σχόλια. Ένα μήνα αργότερα, προς έκπληξή της, είδε την μπουγάδα της γειτόνισσας καθαρή. Τότε είπε: “Επιτέλους έμαθε να πλένει σωστά!” Τότε ο σύζυγος της απάντησε: “Όχι, δεν άλλαξε εκείνη κάτι στον τρόπο που καθάριζε. Εγώ απλά σηκώθηκα το πρωί και καθάρισα το τζάμι στο δικό μας παράθυρο.”

Αυτό ακριβώς είναι και η ζωή! Τα μάτια μας και αυτά που βλέπουμε είναι τα τζάμια στο παράθυρο της ψυχής μας. Το πώς αντιλαμβανόμαστε το κάθε τι που βλέπουμε, εξαρτάται από το πόσο καθαρή είναι η δική μας ψυχή και πόσο αγνά είναι τα φίλτρα που χρησιμοποιούμε για να βλέπουμε τους άλλους.

Αν η καρδιά μας είναι γεμάτη ζήλια, κακία, θυμό, αρνητισμό και ανεκπλήρωτες επιθυμίες, τότε και τα φίλτρα μας θα είναι βρώμικα και όλο τον κόσμο θα τον βλέπουμε έτσι. Υπάρχουν κάποιοι που τους αξίζει να τους αντιλαμβανόμαστε ως “βρώμικους” και να τους συμπεριφερόμαστε αναλόγως, υπάρχουν όμως και αυτοί που επειδή εμείς δεν τους είδαμε με καθαρό μυαλό και ψύχραιμη ματιά, δεν τους δώσαμε τελικά την ευκαιρία να μας δείξουν πόσο “καθαρές” ψυχές είναι.

Tip of the Day: Να είσαι καλοσυνάτος και ευγενής, γιατί ο κάθε άνθρωπος δίνει τη δική του μάχη. Να είσαι καλός με τους άλλους και δίκαιος, για σένα όχι γι’ αυτούς. Και να θυμάσαι ποτέ να μη μετανιώνεις αν ήσουν καλός άνθρωπος σε κακούς ανθρώπους. Η συμπεριφορά σου λέει τα πάντα για σένα και η συμπεριφορά τους λέει αρκετά γι’ αυτούς…