2) Φτιάξε καφέ να στα πω…

Καλημέρα σας αγαπημένοι μου SayYessers!!!

Τα γεγονότα τρέχουν και όλοι μας τα παρακολουθούμε με κομμένη ανάσα. Το concept λίγο πολύ το ίδιο, βιασμοί, σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων, ξυλοδαρμοί… Ρε σεις, τι μας συμβαίνει; Ήμασταν ανέκαθεν τόσο αρρωστημένοι ή απλά όλοι μας ξαφνικά τρελαθήκαμε, χάσαμε τον έλεγχο και δεν ορίζουμε τις πράξεις και τα λόγια μας;

Δεν ξέρω από πού να το πιάσω! Μία γυναίκα βιάστηκε σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου και αν κατά λάθος έγραφα αυτή τη στιγμή στο editorial (αυτό που είναι και το σωστό αφού δεν υπάρχει ακόμα καταδίκη) “πως όπως φημολογείται βιάστηκε”, θα γέμιζε το inbox μου με μηνύματα που θα μου εύχονταν από θάνατο μέχρι λιθοβολισμό στο Σύνταγμα. Τα έχουν βάλει όλοι με όλους και με όλα. Ξαφνικά έχουμε όλοι σηκωμένο το δάχτυλο και το κουνάμε κάνοντας υποδείξεις.

Δύσκολη περίοδος για influencers φίλοι μου. Τι τραβάνε ξαφνικά και αυτοί;! Ούτε παρόντες να ήταν στο έγκλημα! Δε μιλάνε για το θέμα; Αλίμονό τους, τους περνούν γενεές δεκατέσσερις, ότι καλύπτουν τους φίλους, γνωστούς, αδέρφια, κουμπάρους, ότι το κάνουν για να μη χάσουν τη χορηγία, ότι φοβούνται, ότι θέλουν να τα έχουν καλά με όλους και πολλά πολλά ακόμη. Μιλάνε για το θέμα; Εκεί να δεις τι γίνεται! Κρέμονται από τα stories ποιος θα ξεστομίσει τη λάθος κουβέντα, τη λάθος στιγμή. Και δεν είναι μόνο αυτό. Μίλησες; Ναι, αλλά δε μίλησες πολύ. Δεν αφιέρωσες 489 stories για να δείξεις πόσο νοιάζεσαι, δεν έβαλες αρκετές φορές το Hashtag #metoo, συνέχισες τη ζωή σου και ανέβασες και άλλα πράγματα άσχετα με το θέμα και γι’ αυτό εγώ, εσύ ή όποιος άλλος θέλει να το παίξει δικαστής, θα κρυφτούμε πίσω από ένα πληκτρολόγιο και θα σου ευχηθούμε να πεθάνεις, να κολλήσεις ψείρες, να μην κάνεις παιδιά, να σου καεί το video και γενικά να σου ευχηθούμε…

Μωρέ είμαστε με τα καλά μας; Τι μας συμβαίνει; Με τη συμπεριφορά μας αποδυναμώνεται το πραγματικό πρόβλημα και χάνουμε την ουσία αυτής της χυδαίας πράξης του βιασμού. Ένας άνθρωπος βιάστηκε και εμείς συνεχίζουμε να ασχολούμαστε με το αν το ανέβασε στο Instagram η Soula Glamorous ή η Σίσσυ Χρηστίδου; Το έγκλημα έγινε, είναι πραγματικότητα, ένας άνθρωπος βίωσε τη φρίκη, δεν είναι απλά κάποιο story στο Instagram. Οι πραγματικοί ένοχοι δεν είναι άλλοι από αυτούς  που έκαναν την πράξη και είναι αυτοί που οφείλουμε να έχουμε ως προτεραιότητα την καταδίκη τους. Αν υπάρχει συγκάληψη από φίλους και γνωστούς influencers, τότε σε δεύτερο χρόνο ας “δικάσουμε” και αυτούς. Πώς; Με το να τους στερήσουμε τη δύναμή τους. Ποια είναι αυτή; Unfollow… Τόσο απλό και τόσο αποτελεσματικό. Εσύ είσαι η δύναμη τους, εσύ και αυτός που θα τους την στερήσει.

Tip of the Day: Μάθε σε παρακαλώ να ξεχωρίζεις την αλήθεια από την εικονική πραγματικότητα. Μάθε σε παρακαλώ να κατευθύνεις την οργή σου εκεί που πρέπει και όχι απλά να έχεις οργή για τα πάντα. Μάθε σε παρακαλώ να μη θεοποιείς ανθρώπους και ζωές από αποσπάσματα σε stories στο Instagram, για καλό δικό σου το λέω γιατί η πραγματικότητα θα σε προσγειώσει απότομα και δεν είσαι έτοιμος… Κάνε focus στα εγκλήματα που γίνονται όλο και συχνότερα γύρω μας και μίλα! Αυτή είναι η δύναμή σου, αν γνωρίζεις τότε να καταγγείλεις και αν απλά υποψιάζεσαι να το συζητάς. Δράσε τώρα! Μίλα!