13) Η DHL είναι το πιο δημοφιλές εμπορικό σήμα το οποίο αντιγράφουν οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου

Η Check Point Research (CPR) παρουσιάζει την έκθεση 2021 Q4 Brand Phishing Report, στην οποία επισημαίνει τις κορυφαίες μάρκες που μιμήθηκαν οι χάκερς στις προσπάθειες τους να αποκομίσουν με δόλο προσωπικά δεδομένα τρίτων.
Με την αύξηση των περιπτώσεων COVID και την άφιξη της εορταστικής περιόδου, η DHL έβαλε τέλος στη μακρόχρονη κυριαρχία της Microsoft ως η μάρκα που μιμούνται συχνότερα οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παγιώνουν τη θέση τους μεταξύ των τριών κορυφαίων τομέων προς μίμηση σε απόπειρες phishing, καθώς το WhatsApp και το LinkedIn κατατάσσονται υψηλότερα στη λίστα με τα 10 πιο συχνά μιμούμενα εμπορικά σήματα.

Το Top 10 των κορυφαίων προς μίμηση εμπορικών σημάτων το 4ο τρίμηνο του 2021
Τα εμπορικά σήματα κατατάσσονται βάσει της συνολική τους εμφάνισης σε απόπειρες phishing (ηλεκτρονικού ψαρέματος):

1. DHL (σχετίζεται με το 23% όλων των επιθέσεων phishing παγκοσμίως)
2. Microsoft (20%)
3. WhatsApp (11%)
4. Google (10%)
5. LinkedIn (8%)
6. Amazon (4%)
7. FedEx (3%)
8. Roblox (3%)
9. Paypal (2%)
10. Apple (2%)

 

2 8εμα

Geo virtual fieldtrips: Η πλατφόρμα που σε «ταξιδεύει» παντού 

To Geo virtual fieldtrips είναι ένας εναλλακτικός τρόπος περιήγησης σε μια περιοχή με ιδιαίτερο γεωλογικό ενδιαφέρον. Με τη χρήση της ψηφιακής χαρτογραφίας και τα εργαλεία και δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία Geo virtual fieldtrips, κάθε χρήστης του διαδικτύου μπορεί να «επισκεφθεί» οποιοδήποτε σημείο ενδιαφέροντος, χωρίς να βρίσκεται πραγματικά εκεί. Φωτογραφίες, βίντεο και τρισδιάστατες εικόνες μεταφέρουν τους χρήστες σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη!  Η Καθηγήτρια του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος Νίκη Ευελπίδου, ο Γενικός διευθυντής της Ε.Α.Γ.Μ.Ε Τσώκος Ανδρέας και ο Αναπληρωτής Γενικός Δ/ντής Έργων Γκούτης Διονύσιος δημιούργησαν την πλατφόρμα Geo virtual fieldtrips η οποία περιλαμβάνει εικονικές γεωλογικές περιηγήσεις από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και της Κύπρου. Η πλατφόρμα είναι ελεύθερα προσβάσιμη από το κοινό και απευθύνεται σε γεωεπιστήμονες, εκπαιδευτικούς και μαθητές, αλλά και σε όλους τους λάτρεις του περιβάλλοντος που θέλουν να εξερευνήσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά περιοχών ενδιαφέροντος.