14) Η συμφωνία του Υπουργείου Πολιτισμού της Σαουδικής Αραβίας με το Cirque du Soleil Entertainment Group ανοίγει την πόρτα για μεγάλες παραγωγές στο Βασίλειο

Μια νέα συμφωνία μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και του Cirque du Soleil Entertainment Group ανοίγει τον δρόμο στον διάσημο οργανισμό να μεταφέρει μερικά από τα κορυφαία shows και τις βραβευμένες παραστάσεις του στη Σαουδική Αραβία. Σύμφωνα με τη συμφωνία των δύο μερών, μια σειρά από παραστάσεις του διάσημου group ψυχαγωγίας θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν το ντεμπούτο τους στο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων των νέων περιοδειών του Cirque du Soleil, The Illusionist, Now You See Me, Paw Patrol Live – Race to Rescue, Trolls Live!, και Blue Man Group World Tour. Επιπλέον, η Σαουδική Αραβία θα μπορεί σύντομα να φιλοξενήσει μια ολοκαίνουργια μόνιμη παράσταση του Cirque du Soleil, μοναδική στο Βασίλειο. Η συμφωνία θα οδηγήσει επίσης τα δύο μέρη να αναπτύξουν ένα σχέδιο για την ίδρυση μιας περιφερειακής εκπαιδευτικής ακαδημίας και γραφείων του Cirque du Soleil στη Σαουδική Αραβία. Με ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα σπουδών που καθοδηγείται από τους καλύτερους στην κατηγορία, έμπειρους καλλιτέχνες, οι μαθητές και οι νέοι από όλο το Βασίλειο, αλλά και πέρα από αυτό, π.χ. από την Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους μέσω διεθνών ανταλλαγών σε σχολές τσίρκου/performing arts και μόνιμων καλλιτεχνικών προγραμμάτων, επιπρόσθετα με την εργασία πάνω σε διεθνούς επιπέδου αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις.

Say yes and get impressed!

Aoμόρι: Η πόλη του χιονιού

Το Αομόρι βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Ιαπωνίας και είναι μία από τις πιο χιονισμένες πόλεις του κόσμου με περίπου επτά μέτρα χιονιού ετησίως από Νοέμβριο μέχρι Απρίλιο! Η πόλη κάθε χειμώνα μεταμορφώνεται και είναι πόλος έλξης για τους σκιέρ αλλά και τους λάτρεις των χιονισμένων τοπίων. Επίσης, πολλοί επισκέπτες πηγαίνουν για να δοκιμάσουν μερικά από τα πιο φρέσκα και καλύτερα θαλασσινά της Ιαπωνίας. Το Αομόρι απέχει τρεις ώρες από το Τόκιο με το τρένο υψηλής ταχύτητας. Υπάρχει και σύνδεση μέσω του διεθνούς αεροδρομίου του Αομόρι, που εξυπηρετεί περίπου 20 πτήσεις την ημέρα.