10) O Dior αποθεώνει την ελληνική κουλτούρα

H ελληνική κουλτούρα αποτελεί διαχρονικά πηγή έμπνευσης. Όταν όμως ο εμβληματικός οίκος Dior κάνει ντοκιμαντέρ μέσα από το οποίο υμνεί την Ελλάδα πολλά χαμόγελα ζωγραφίζονται στα πρόσωπά μας γιατί ναι, ανεβήκαμε level!

Το νέο ντοκιμαντέρ του οίκου Dior με τίτλο “The Greek Bar Jacket” είναι ένας ύμνος στην Ελλάδα, στην ελληνική κουλτούρα αλλά και στη γυναίκα που λάμπει διαχρονικά…

Το ντοκιμαντέρ μας καλεί να εξερευνήσουμε την πορεία που ακολούθησε η καλλιτεχνική ομάδα του οίκου Dior από το Παρίσι έως το Σουφλί και το Άργος μέσα από τον φακό της ελληνίδας σκηνοθέτη Μαριάννας Οικονόμου. Έμπνευση αντλήθηκε από την τέχνη και την αρχιτεκτονική της Αρχαίας Ελλάδας… Έτσι δημιουργήθηκε μια ξεχωριστή συλλογή ρούχων που παρουσιάστηκε τον περασμένο Ιούνιο, στο εμβληματικό Cruise Show 2022 στο Καλλιμάρμαρo.

O γαλλικός οίκος μόδας στο ντοκιμαντέρ “The Greek Bar Jacket” αποκαλύπτει τα μυστικά πίσω από τη συλλογή Cruise 2022 μέσα από μια ενδιαφέρουσα εξερεύνηση της ελληνικής κουλτούρας και της γυναικείας ταυτότητας.
Η ομάδα του Dior για τις μοναδικές δημιουργίες της συνεργάστηκε με έλληνες δεξιοτέχνες της ραπτικής, καθώς και με εργαστήρια και βιοτεχνίες. Συγκίνηση προκαλεί η συνάντηση της ομάδας με τον Άρη Τζονευράκη, σχεδιαστή και κεντητή παραδοσιακών ενδυμασιών, με τον οποίο και αποφάσισαν να ξανασχεδιάσουν το θρυλικό “Bar Jacket” που δημιούργησε ο ίδιος ο Christian Dior το 1947!

Το ντοκιμαντέρ είναι διαθέσιμο μέσα από το επίσημο κανάλι της Dior στο Youtube. Μπορείτε να το δείτε εδώ https://www.youtube.com/watch?v=ymTZHspCNrk