11) Tech news

Η HP στην CES 2022: Σχεδιάζοντας τα επόμενα βήματα στο gaming με επαναστατικές εμπειρίες για όλους

Η HP Inc. παρουσίασε τη νέα της σειρά gaming με τον επαναστατικό OMEN 45L Desktop, τον εκλεπτυσμένο OMEN 25L Desktop, τον πανίσχυρο Victus 15L Desktop της HP και την πρώτη οθόνη gaming επόμενης γενιάς της HP, την OMEN 27u, έτοιμη να συνδεθεί κατευθείαν με κονσόλα. Η εταιρία ανανέωσε επίσης τους φορητούς υπολογιστές OMEN 16 και 17 και παρουσίασε ένα νέο σχέδιο κάλυψης για να βοηθήσει στην προστασία του οικοσυστήματος παιχνιδιών ενός παίκτη.
Το gaming δεν αυξάνεται απλώς, είναι ένα διαρκώς εξελισσόμενο μέρος της σημερινής κουλτούρας που έχει οδηγήσει 2,7 δισεκατομμύρια ανθρώπους να συνδεθούν – σχεδόν το 35% του παγκόσμιου πληθυσμού. Οι γυναίκες διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην ανάπτυξη και την πρόοδο αυτού του χώρου, αποτελώντας το 60% όλων των νέων παικτών. Εν τω μεταξύ, το 30% των νέων παικτών είναι κάτω των 25 ετών, δείχνοντας ότι έχει υιοθετηθεί σταθερά ως μια γενεαλογική μορφή ψυχαγωγίας και
κοινωνικής σύνδεσης που μεταδίδεται.

2 8ema

 

Έρχεται το τρακτέρ που οργώνει μόνο του

Η αμερικανική εταιρία γεωργικού εξοπλισμού John Deere ετοιμάζεται να λανσάρει τεχνολογία που επιτρέπει σε τρακτέρ να οργώνουν χωρίς χειριστή. Το σύστημα μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε συμβατικό τρακτέρ της εταιρίας και ελέγχεται από κινητό τηλέφωνο. Έτσι, ο αγρότης μπορεί να παρακολουθεί τη διαδικασία από το κινητό του και όποτε χρειάζεται να κάνει τις απαραίτητες παρεμβάσεις. Με το πάτημα ενός κουμπιού, το μηχάνημα αρχίζει να οργώνει σε μια προκαθορισμένη διαδρομή. Έξι στερεοσκοπικές κάμερες παρακολουθούν το περιβάλλον του τρακτέρ και υπάρχει σύστημα που θα αναγνωρίζει εμπόδια και να τα παρακάμπτει.