6) Το Ούζο Πλωμαρίου ξεχωρίζει στις Βρυξέλλες

To Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου μετέφερε άρωμα Αιγαίου και ελληνικό ήλιο στην Ευρώπη και κέρδισε τις εντυπώσεις. Για δεύτερη φορά, το πλέον χαρακτηριστικό εθνικό απόσταγμα συμμετείχε στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Superior Taste Award όπου και διακρίθηκε λαμβάνοντας 2 αστέρια. Ο διαγωνισμός Superior Taste Award διεξάγεται στις Βρυξέλλες, υπό την αιγίδα του κορυφαίου ανεξάρτητου Διεθνούς Ινστιτούτου Γεύσης και Ποιότητας (iTQi). Αξίζει να τονισθεί ότι η διαδικασία αξιολόγησης περιλαμβάνει δοκιμές κριτών, με τη λεγόμενη «τυφλή» μέθοδο, χωρίς δηλαδή να φαίνεται ποιο προϊόν αξιολογείται. Η διάκριση για το Ούζο Πλωμαρίου προήλθε μετά από αυστηρότατες διαδικασίες αξιολόγησης και γευσιγνωσίας από επαγγελματίες ειδικούς στη γεύση και στον κλάδο των ποτών, μέλη των πιο διάσημων Ενώσεων Chef & Sommelier από όλον τον κόσμο, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι οι λάτρεις της ελληνικής παράδοσης και των ελληνικών αρωμάτων δεν βρίσκονται μόνο εντός Ελλάδος.
Η διάκριση του Ούζου Πλωμαρίου με το βραβείο Ανώτερης Γεύσης είναι μείζονος σημασίας, καθώς πρόκειται για μια διάκριση που αναγνωρίζεται ολοένα και περισσότερο παγκοσμίως. Μια βράβευση σαν κι αυτή αποτελεί απόδειξη για την ασυναγώνιστη γεύση του Ούζου Πλωμαρίου – που συνεχίζει να αναγνωρίζεται- και κινητήριο δύναμη για την αποσταγματοποιία να συνεχίσει να παράγει και να προσφέρει ελληνικά αποστάγματα υψηλής ποιότητας.

 

Say Yes and Get Impressed!

Tο New Fanton Bivouac είνα ένα κατάλυμα στην άκρη γκρεμού στους Δολομίτες. Μοιάζει να έχει “σκαρφαλώσει” στη ράχη Marmarole που βρίσκεται κοντά στην πόλη Belluno. Το κατάλυμα βρίσκεται σε υψόμετρο 2.667 μέτρων από το το επίπεδο της θάλασσας. Το εσωτερικό του καταλύματος είναι επιστρωμένο με ξύλο, με σκοπό να απαλύνει την εντύπωση της άγριας φύσης. Εξωτερικά έχει το σχήμα κουτιού, κρεμασμένου στην άκρη ενός γκρεμού, δίνοντας την εντύπωση ότι εκτείνεται στο κενό. Ένα μεγάλο παράθυρο δίνει τη δυνατότητα απόλαυσης του σκηνικού που μαγνητίζει.