6) H ΩΜΕΓΑ γιορτάζει μια εβδομάδα αφιερωμένη στα όσπρια

Η ΩΜΕΓΑ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Οσπρίων στις 10 Φεβρουαρίου, επεκτείνοντας τις ενέργειές της, καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, προβάλλοντας έτσι την αξία των οσπρίων στη διατροφή και την υγεία του ανθρώπου. Ειδικότερα, τα όσπρια ΩΜΕΓΑ ταυτίζονται με τη Μεσογειακή Διατροφή λόγω της ποιότητας, της γεύσης και της ποικιλίας τους. Τα όσπρια αποτελούσαν βασικό συστατικό της διατροφής από το 7000-8000 π.Χ. και είναι εξαιρετική τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σίδηρο, ψευδάργυρο και φυτικές ίνες. Επίσης, έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και είναι gluten free. Η ΩΜΕΓΑ λανσάρει το νέο superfood «Πράσινο Φασόλι ή Ροβίτσα» – όπως παραδοσιακά ονομάζεται στη Μεσσηνία – όπου και καλλιεργείται. Η ροβίτσα είναι γνωστή από την αρχαιότητα, για τις ευεργετικές της ιδιότητες στη μείωση της χοληστερόλης, την υψηλή περιεκτικότητα σε φολικό οξύ, Βιταμίνη Κ, μαγγάνιο, μαγνήσιο και ασβέστιο αλλά και την εξαιρετική της γεύση. Επίσης, είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνης με 28g πρωτεϊνη ανά 100g προϊόντος. Δε χρειάζεται μούλιασμα, βράζεται για περίπου 30 λεπτά και είναι ιδανική
επιλογή για σαλάτες, σούπες και πουρέ. Τα όσπρια ΩΜΕΓΑ, είναι βραβευμένα με το διεθνές βραβείο Γεύσης και Ποιότητας ITQI.

 

2 ΘΈΜΑ κατηγορία Educational

Ήξερες ότι…

– Όσπρια ονομάζονται τα φυτά και οι καρποί μιας ολόκληρης οικογένειας φυτών, που ανήκουν στην οικογένεια των Χεδρωπών ή αλλιώς Κυαμιδών.

– Στην αρχαία Ελλάδα τα πιο γνωστά όσπρια ήταν τα ρεβίθια, η φακή, τα κουκιά και τα άγρια φασόλια του βουνού.

– Τα μαυρομάτικα φασόλια ήταν πολύ διαδεδομένα στη Μεσόγειο από την αρχαιότητα.

– Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ αναγνώρισε το τη σπουδαιότητα των οσπρίων ανακηρρύσοντας το 2016 ως Διεθνές Έτος Οσπρίων.