Το Υπερταμείο διοργάνωσε την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022 το διαδικτυακό σεμινάριο «Η προσβασιμότητα στα εταιρικά εργαλεία επικοινωνίας» για τα στελέχη Επικοινωνίας, Βιωσιμότητας και
Μάρκετινγκ των θυγατρικών και συμμετοχών του.
Ο στρατηγικός στόχος του Υπερταμείου, στο πλαίσιο του οποίου εντάσσεται το σεμινάριο εκπαίδευσης, είναι ο συμπεριληπτικός σχεδιασμός και η προσβασιμότητα στις υπηρεσίες των εταιριών στις οποίες συμμετέχει για όλα τα εμποδιζόμενα άτομα, όπως τα άτομα με οπτική και ακουστική βλάβη. Πώς μπορούν τα άτομα με οπτική βλάβη να ξέρουν τι δείχνει μια φωτογραφία στα social media; Πώς
ένα διαφημιστικό σποτ μπορεί να γίνει προσβάσιμο σε κωφούς και βαρήκοους συμπολίτες μας; Ποιες είναι οι τεχνικές προδιαγραφές ώστε μία εταιρική ιστοσελίδα να είναι καθολικά προσβάσιμη; Όλα αυτά παρουσιάστηκαν αναλυτικά στο σεμινάριο από εξειδικευμένους ανάπηρους επαγγελματίες του χώρου. Με κεντρικό μήνυμα «Μαζί παντού γινόμαστε προσβάσιμοι», 50 στελέχη από όλες τις εταιρείες στις οποίες είναι μέτοχος το Υπερταμείο παρακολούθησαν το σεμινάριο που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Α.Μ.Κ.Ε. «Με Άλλα Μάτια», η οποία έχει όραμα την εξάλειψη της υποεκπροσώπησης των αναπήρων και της διάστασης της αναπηρίας στον δημόσιο λόγο. Στη διάρκειά του παρουσιάστηκαν ο συμπεριληπτικός τρόπος σκέψης και τα τεχνολογικά εργαλεία που είναι απαραίτητα για να είναι προσβάσιμα τα υλικά επικοινωνίας που αναπτύσσονται από τους επαγγελματίες του χώρου.
Health news
Έρευνα: Το πόσο συχνά τρώμε κρέας σχετίζεται με την εμφάνιση καρκίνου
Οι άνθρωποι που τρώνε πολύ συχνά κρέας έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο, ιδίως του παχέος εντέρου, σύμφωνα με μελέτη που έγινε στη Βρετανία με επικεφαλής τον επιδημιολόγο του καρκίνου Κόντι Γουότλινγκ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Οι επιστήμονες ανέλυσαν στοιχεία για 472.337 ενήλικες 40 έως 70 ετών. Διαπιστώθηκε ότι σε σχέση με όσους έτρωγαν κρέας πάνω από πέντε φορές την εβδομάδα, ο κίνδυνος καρκίνου ήταν 2% μικρότερος για όσους όσους έτρωγαν κρέας λιγότερες από πέντε φορές την εβδομάδα, 10% μικρότερος για όσους έτρωγαν ψάρια αλλά όχι κρέας και 14% μικρότερος για όσους ήταν φυτοφάγοι.