12) Το εισιτήριό σας για την κορυφαία εμπειρία παιχνιδιού είναι η σειρά τηλεοράσεων LG OLED 2022

H σειρά τηλεοράσεων OLED 2022 της LG Electronics απευθύνεται σε όλους όσοι αναζητούν την καλύτερη εμπειρία gaming σε μία μεγάλη οθόνη. Με αυτοφωτιζόμενα pixel που προσφέρουν εξαιρετικά γρήγορο χρόνο απόκρισης, υποστήριξη για τις νεότερες λειτουργίες gaming και εξοπλισμένες με το πιο πρόσφατο hardware υπολογιστή, κονσόλες και υπηρεσίες gaming cloud, οι προηγμένες τηλεοράσεις της LG αλλάζουν τα δεδομένα για gaming υψηλής ευκρίνειας. Η LG OLED ήταν η πρώτη τηλεόραση που πιστοποιήθηκε από τη NVIDIA ως συμβατή με G-SYNC® και συγκεκριμένα η LG 8K OLED TV ήταν η πρώτη που παρουσίασε gaming 8K με κάρτες γραφικών NVIDIA® GeForce RTX™ 30 Series. Η εταιρία ανέβασε ξανά τον πήχη, προσφέροντας τηλεοράσεις που είναι ιδανικές για gaming με την προσθήκη υποστήριξης για Dolby Vision® στα 4K 100Hz. Οι τηλεοράσεις OLED αποτέλεσαν τους πραγματικούς πρωτοπόρους στην
υιοθέτηση αυθεντικών HDMI® χαρακτηριστικών και εισόδων HDMI, ενώ τα νεότερα μοντέλα της LG συνεχίζουν αυτή την παράδοση με διευρυμένη υποστήριξη HDMI 2.1. Κάθε νέα LG OLED TV θα υποστηρίζει αυτόματη λειτουργία χαμηλής καθυστέρησης (ALLM) και βελτιωμένο κανάλι επιστροφής ήχου (eARC) με τις περισσότερες τηλεοράσεις OLED να είναι πιστοποιημένες για υποστήριξη μεταβλητού ρυθμού ανανέωσης (VRR).

 

2 8ema

Νέο είδος πλαστικού, πιο ισχυρό από το αλεξίσφαιρο γυαλί και το ατσάλι

Ερευνητές του MIT δημιούργησαν ένα νέο ελαφρύ πλαστικό που σπάει πιο δύσκολα από το ατσάλι και μπορεί να παραχθεί εύκολα σε μεγάλες ποσότητες –στο μέλλον θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε βαφές αυτοκινήτων ή ακόμα και ως δομικό υλικό σε γέφυρες, ελπίζουν οι δημιουργοί του. Το νέο υλικό, με την προσωρινή ονομασία 2DPA-1, είναι ένα «δισδιάστατο πολυμερές» που σχηματίζει επίπεδα φύλλα, σε αντίθεση με άλλα πολυμερή που αποτελούνται από μακριές αλυσίδες μορίων. Έως τώρα πολλοί επιστήμονες θεωρούσαν ότι η δημιουργία τέτοιων πολυμερών είναι αδύνατη. «Συνήθως δεν φανταζόμαστε τα πλαστικά ως υλικό με το οποίο μπορεί να στηριχθεί ένα κτήριο, όμως αυτό το νέο υλικό ανοίγει νέες δυνατότητες» επισημαίνει ο Μάικλ Στράνο, καθηγητής Χημικής Μηχανικής και τελευταίος συγγραφέας της μελέτης που δημοσιεύεται στο Nature.