2)Φτιάξε καφέ να στα πω…

Καλημέρα αγαπημένοι μου SayYessers!!! Πώς είμαστε σήμερα;

Λένε πως υπάρχουν δύο είδη πόνου. Ο πόνος που σε πληγώνει και ο πόνος που σε αλλάζει.

Η αλήθεια είναι ότι τίποτα δεν θα σε αλλάξει περισσότερο από το να πληγωθείς από κάποιον άλλο. Αν κάνεις μία αναδρομή στο χρόνο θα δεις πόσο διαφορετικός ήσουν πριν από ένα, δύο ή ακόμα και τρία χρόνια.

Μέσα σε αυτό το διάστημα μπορεί να έφυγαν από τη ζωή άνθρωποι που αγαπούσες, η υγεία σου να κλονίστηκε, να έχασες φίλους, να έκανες σχέσεις και να χώρισες και τώρα να έχει ραγίσει η καρδιά σου και γενικά να έχεις δοκιμαστεί θετικά ή αρνητικά με κάθε τρόπο που θα μπορούσες ή μάλλον δε θα μπορούσες να φανταστείς. Όλα αυτά μαζί ή και το καθένα ξεχωριστά μπορεί να σου προκαλέσουν τον πόνο που σε πληγώνει ή τον πόνο που αφού σε πληγώσει, σε αλλάζει.

Ναι, μπορεί να έχεις περάσει πολλά. Δεν είναι λίγα τα όσα έχουμε βιώσει τα τελευταία χρόνια. Μπορεί να έχεις πληγωθεί πολύ, όμως ίσως ήταν και η ευκαιρία να κατανοήσεις τον εαυτό σου ακόμα καλύτερα.

Όταν είσαι παιδί, συνήθως σου λένε πως η ζωή είναι απρόβλεπτη, όμως κανένας δε σε προετοιμάζει πραγματικά γι’ αυτά που όντως θα ζήσεις. Το μόνο σίγουρο είναι πως με το πέρασμα των χρόνων δε θα είσαι ο ίδιος που ήσουν και μάλλον δεν θα ξαναγίνεις ποτέ.

Δε μου αρέσει να το παραδέχομαι αυτό αλλά ισχύει, δεν είμαι αυτή που ήμουν πριν από κάποια χρόνια.

Όλο αυτό που μας συνέβη ως ανθρωπότητα  αλλά και όλα αυτά που συνεχίζουν να μας συμβαίνουν σε προσωπικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, ευθύνονται για την αλλαγή του χαρακτήρα μας.

Παρατήρησε τον εαυτό σου αλλά και τους γύρω σου. Θα δεις πως δεν χαμογελάμε πια τόσο πολύ. Δεν μιλάμε πια μεταξύ μας τόσο πολύ. Δεν ρισκάρουμε πια τόσο πολύ. Και σίγουρα δεν εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον πια τόσο πολύ.

Tip of the Day: Ναι το ξέρω πως ο πόνος που νιώσαμε κάποτε ή νιώθουμε ακόμα μας άλλαξε. Καλώς ή κακώς ο πόνος σε αλλάζει. Όμως και η αγάπη μπορεί να σε αλλάξει. Μην εστιάζεις μόνο στο να σκληραίνεις από τον πόνο σου προκάλεσε κάποτε κάποιος, φρόντισε και να μαλακώνεις από την αγάπη που εισπράττεις από κάποιον άλλο… Αυτό είναι άλλωστε η ζωή, γλυκόπικρη…