3) Φτιάξε καφέ να στα πω…

Καλημέρα αγαπημένοι SayYessers και καλή εβδομάδα!!!

Δεν πιστεύω να είστε και εσείς τίποτα αναβλητικοί όπως εγώ… Για παράδειγμα να αναβάλετε συνεχώς πράγματα και να φτάνετε μία ανάσα πριν από το deadline για να τρέχετε στο τέλος να τα προλάβετε όλα.

Και προφανώς στο τέλος τα προλαβαίνεις όλα όμως έλα, πες την αλήθεια, το άγχος και το στρες που πέρασες τόσες μέρες και η αϋπνία που σου προκάλεσαν τελικά αυτές οι αναβολές δεν αξίζουν τον κόπο!

Τα λέω λοιπόν σε σένα για να τ’ ακόυσω εγώ αφού οι Δευτερούλες ενδείκνυνται για οργάνωση, τετράδιο – στιλό και φύγαμε για σημειώσεις!

1. Πρωινό Τελετουργικό

Όταν ξυπνάμε παρά πέντε για να φύγουμε και πέντε, ξεκινάμε απλά τη μέρα μας με το λάθος τρόπο. Έχουμε βάλει όλα τα λιθαράκια ώστε η μέρα να ξεκινήσει με νεύρα, βιασύνη και άγχος.  Πρέπει να εξασκηθούμε στο πρωινό ξύπνημα. Να έχουμε αρκετό χρόνο το πρωί ώστε να ξυπνάμε με την ησυχία μας, να τρώμε ένα καλό πρωινό, οι πιο τολμηροί να κάνουν και γυμναστική αν το θέλουν και γενικά να είμαστε πιο χαλαροί στο ξεκίνημα της μέρας.

2. Νυχτερινή Προετοιμασία

Για να ξυπνάμε ξεκούραστοι όμως το πρωί πρέπει να ακολουθούμε την κατάλληλη ρουτίνα και το βράδυ. Απαγορεύεται η χρήση τηλεόρασης ή κινητού τηλεφώνου τουλάχιστον μία ώρα πριν τον ύπνο. Επίσης καλό θα ήταν να αποφεύγουμε το φαγητό 2 ώρες πριν ξαπλώσουμε. Ένα καλό βιβλίο είναι ο ιδανικός σύμμαχος για να παραδοθούμε γλυκά στην αγκαλιά του Μορφέα.

3. Αποτοξίνωση από τα Social Media

Τα έξυπνα τηλέφωνα έχουν εφαρμογή που μας λέει πόσο χρόνο περάσαμε απασχολημένοι σε αυτά. Είτε στέλνοντας email, είτε χαζεύοντας στα social media, είτε παίζοντας coin master bubble saga. Ας προσπαθήσουμε να μειώσουμε το χρόνο τουλάχιστον κατά μία ώρα την ημέρα. Θυμήσου το καλοκαίρι που ξεχνούσες να ασχοληθείς με το κινητό πόσο πιο ελεύθερος ένιωθες και πόσο πιο πολύ απολάμβανες τις στιγμές που ζούσες.

4. Εάν κάτι διαρκεί 5 λεπτά ή λιγότερο, κάντε το αμέσως

Εάν μπορείτε να κάνετε κάτι που χρειάζεται λιγότερο από 5 λεπτά για να ολοκληρωθεί, κάντε το αμέσως. Η άμεση εκτέλεση αυτών των απλών εργασιών αποτρέπει την ακαταστασία και το άγχος αργότερα.

5. Ξεκούραση!!!

Χωρίς αρκετή ξεκούραση, δεν μπορείτε να απολαύσετε ή να βελτιώσετε τη ζωή σας. Για να κάνουμε όλα τα πράγματα όπως αναμένεται, πρέπει να ξεκουραζόμαστε αρκετά για το σώμα και το μυαλό σας. Το να μην ξεκουραζόμαστε αρκετά μας δημιουργεί εκνευρισμό και μειώνει την ικανότητά μας στη συγκέντρωση.

6. Ακολουθούμε τον κανόνα 80/20

Το βασικό μήνυμα που μας δίνει ο κανόνας αυτός είναι πως το 80% των αποτελεσμάτων από κάτι το οποίο κάνουμε, θα έρθει από το 20% των προσπαθειών μας. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αν έχεις μια λίστα με δέκα πράγματα που θέλεις να κάνεις, δύο μόνον θα αξίζουν πραγματικά να ασχοληθείς μαζί τους και όχι με τα υπόλοιπα οκτώ. Ενώ, το ενδιαφέρον είναι πως για όλα θα σπαταλήσεις ισάξιο χρόνο!

7. Προγραμματίζουμε την ημέρα μας το προηγούμενο βράδυ

Ετοιμάζουμε όλα όσα χρειαζόμαστε για το πρωί. Τα πράγματα φαίνονται πιο απλά όταν όλα είναι προγραμματισμένα. Έτσι, θα είναι χαλαρό το μυαλό μας πριν κοιμηθούμε γιατί θα έχουμε τακτοποιήσει τις δουλειές μας σύμφωνα με τις προτεραιότητές σου.

Tip of the Day: Και άλλο tip; 7 σου έδωσα… άντε άλλο ένα γιατί είσαι εσύ! Δεν μπορείς να πετύχεις πολλά στη ζωή αν δουλεύεις μόνο τις μέρες που νιώθεις καλά γιατί η αναβλητικότητα είναι σαν την πιστωτική κάρτα: έχει πολλή πλάκα μέχρι να σου έρθει ο λογαριασμός να πληρώσεις…