3). Φτιάξε καφέ να στα πω…

Καλημέρα αγαπημένοι μου SayYessers!!!

Σε συνέχεια του χθεσινού editorial να σας ενημερώσω, για λόγους στατιστικής, πως έλαβα πάνω από 120 μηνύματα ότι όλοι κάνετε αυτά που περιέγραψα και μου φάνηκε πολύ αληθινό και ταυτόχρονα αστείο και είπα να το μοιραστώ μαζί σας.

Σε άλλα νέα, πολλοί είστε αυτοί που θέλατε να μάθετε περισσότερα για τον κανόνα του Pareto ή αλλιώς τον κανόνα 80/20 που ανέφερα τη Δευτέρα.

Ο Vilfredo Federico Damaso Pareto (1848-1923) ήταν ένας Ιταλός μηχανικός, κοινωνιολόγος, οικονομολόγος, πολιτικός επιστήμονας και φιλόσοφος.

Εισήγαγε την έννοια της «αποτελεσματικότητας κατά Pareto» και βοήθησε στην ανάπτυξη του τομέα της μικροοικονομίας.

Ήταν επίσης ο πρώτος που παρατήρησε, το 1897, ότι το 80% των εσόδων στην Ιταλία προέρχεται από το 20% του πληθυσμού και επίσης ότι το 20% του πληθυσμού κατέχει το 80% της γης.

Ο Pareto έκανε και άλλες έρευνες σε άλλες χώρες και διαπίστωσε με έκπληξη ότι η κατανομή αυτή ισχύει παντού, και όχι μόνο στην οικονομία ή στην κατανομή της γης, αλλά και σε πολλούς άλλους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Προφανώς και ακολουθεί Sparkling Room και σε περιμένω εκεί που έχω περισσότερη ελευθερία χώρου…

Το ήξερες ότι:

  • Το 20% των δραστηριοτήτων σας αντιπροσωπεύει το 80% των αποτελεσμάτων που θα έχετε
  • Το 80% των επιπτώσεων προέρχεται από το 20 % των αιτιών
  • Το 80% του παγκόσμιου πλούτου ανήκει στο 20% συγκεκριμένων ανθρώπων
  • Το 20% των καλών πελατών, σας φέρνει το 80% των πωλήσεων της εταιρείας σας.

Tip of the Day: Εφαρμόστε τον κανόνα 80/20 για να είστε πιο παραγωγικοί: επικεντρωθείτε σε projects που απαιτούν 20% προσπάθεια ή χρόνο, αλλά θα σας δώσουν το 80% των αποτελεσμάτων.

Καλό Σαββατοκύριακο!!!