2). φτιάξε καφέ να στα πω…

Καλημέρα αγαπημένοι μου SayYessers!!!

Παγκόσμια Ημέρα Νερού σήμερα και το νερό είναι ζωή. Με τον ίδιο τρόπο που δε χάνουμε το πρωινό, το μεσημεριανό και το βραδινό μας γεύμα, θα πρέπει επίσης να βεβαιωθούμε ότι πίνουμε αρκετό νερό την ημέρα για να εξασφαλίσουμε καλή υγεία. Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θεωρούν το νερό πρωταρχικής σημασίας για την υγεία τους και πίνουν νερό μόνο όταν διψάνε. Παραδόξως, όμως, αξίζει να σημειωθεί ότι η δίψα είναι σύμπτωμα αφυδάτωσης.

Με άλλα λόγια, δεν πρέπει ποτέ να περιμένουμε μέχρι να διψάσουμε για να πιούμε νερό. Αν και η συνιστώμενη κατανάλωση νερού ποικίλλει ανάλογα με το βάρος, την ηλικία, το επίπεδο δραστηριότητας, τον καιρό και το φύλο, είναι πάντα ιδανικό να πίνουμε νερό κάθε δύο ώρες. Εάν δυσκολεύεστε να πιείτε περισσότερο νερό, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ένα ποτήρι νερό συνοδεύει κάθε σνακ και γεύμα που τρώτε.

Θα πρέπει επίσης να έχουμε μαζί μας ένα μπουκάλι νερό στη δουλειά και σε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα κάνουμε μέσα στην ημέρα ώστε να είμαστε σίγουροι πως ανα πάσα ώρα και στιγμή θα ενυδατωνομαστε καθώς απολαμβάνουμε τα εκπληκτικά οφέλη για την υγεία μας.

Δεν είμαστε όμως όλοι το ίδιο τυχεροί σε αυτόν τον πλανήτη καθώς δεν έχουμε όλοι πρόσβαση σε καθαρό και πόσιμο νερό.

Ένας στους 9 κατοίκους του πλανήτη, περίπου 2,6 δισ. άνθρωποι, δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό. Το 80% των ασθενειών στις αναπτυσσόμενες χώρες συνδέονται με το βρώμικο νερό και τις συνθήκες υγιεινής. Ενώ το 1/3 της ανθρωπότητας είναι μόνιμα άρρωστο, εξαιτίας του ακάθαρτου νερού, και 10 εκατ. άνθρωποι πεθαίνουν τον χρόνο από το νερό που πίνουν.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περίπου 1,6 εκατομμύρια θάνατοι παγκοσμίως, κάθε έτος, μπορεί να αποδοθούν στην κατανάλωση κακής ποιότητας νερού.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, κάθε 20 δευτερόλεπτα ένα παιδί χάνει τη ζωή του εξαιτίας της ρύπανσης-μόλυνσης του νερού.

Κάθε δεδομένη χρονική στιγμή, το ήμισυ περίπου των νοσοκομειακών κλινών παγκοσμίως, απασχολεί περιστατικά ασθενών που υποφέρουν από ασθένειες σχετικές με την κακή ποιότητα του νερού.

Tip of the Day: Πατήστε εδώ για να βοηθήσουμε όλοι μαζί και να καταφέρουμε επιτέλους να φέρουμε καθαρό, πόσιμο νερό σε κάθε άνθρωπο στον πλανήτη.
Η κρίση του νερού είναι τεράστια. Αλλά όλοι μαζί, μπορούμε να τα καταφέρουμε.